Все буде Україна!

Відбулося перше засідання наглядової ради Укргідроенерго

Відбулося перше засідання наглядової ради Укргідроенерго

22-07-2019
Кабінет міністрів України своїм рішенням погодив кандидатури переможців відбору на посади членів наглядової ради Укргідроенерго, у тому числі незалежних членів та представників держави.

Відповідне розпорядження розміщене на сайті Уряду.

Кандидатури незалежних членів обиралися шляхом прозорого та відкритого відбору. Загалом було подано 56 заяв на конкурс. До складу Комітету з призначення входили представники міністерств, а також міжнародних організацій: ЄБРР, МВФ та МФК. Детальніше про процес узгодження кандидатур - на офіційній сторінці Офісу реформ Кабінету Міністрів України.

Переможцями відбору стали Стівен Лерд Уолш, Валентин Гвоздій, Наталія Микольська та Олег Терлецький як незалежні  члени, а також Василь Шкураков, Валентина  Кальніченко та Ольга Буславець як представники держави.

22 липня пройшло перше засідання наглядової ради Укргідроенерго, під час якого відбулося знайомство членів ради з колективом підприємства.

Відкриваючи засідання, міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко звернув окрему увагу на високий професійний рівень сформованої наглядової ради.

«Укргідроенерго є одним із найпотужніших підприємств енергетичного сектору України і перед ним відкриваються яскраві горизонти майбутнього розвитку. Компанія повністю прозора, максимально ефективна, максимально виконує  всі покладені на неї завдання. Щодо наглядової ради, рекрутерами була проведена професійна робота. Ми маємо потужну команду людей, яка буде спільно з менеджментом  компанії рухати підприємство вперед. Це перша наглядова рада, яку відбирає Уряд через номінаційний комітет. Мені здається, що ця наглядова рада має усі можливості стати однією з найкращих. У нас не було жодних застережень на етапі відбору від наших міжнародних партнерів», - зазначив урядовець.

В свою чергу, генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота висловив сподівання, що співпраця членів наглядової ради з менеджментом компанії буде продуктивною.

«Нам приємно, що відібрано дуже потужний професійний склад наглядової ради, з яким ми будемо досягати нових успіхів у роботі та вдосконалювати напрацювання. Для нас найважливіше – розвиток компанії. А наш найцінніший капітал – це люди, наш колектив. Я переконаний, що ми знайдемо порозуміння, будемо співпрацювати і принесемо разом  користь для нашої компанії, для її співробітників та для держави упродовж наступних п’яти років», -  заявив генеральний директор Укргідроенерго.

Під час засідання було обрано голову наглядової ради та його заступника, якими стали Валентин Гвоздій та Олег Терлецький відповідно.  Також було сформовано комітети наглядової ради.

У своєму виступі Валентин Гвоздій зазначив, що перед наглядовою радою стоїть завдання створювати необхідні умови для постійного розвитку Укргідроенерго.

«Мені дуже приємно бути в цьому колективі. Ефективне управління потребує наявності у корпоративній структурі товариства дієвої, незалежної наглядової ради. Мета діяльності наглядової ради нам чітко зрозуміла. Завдання, яке стоїть перед нами – забезпечення стабільного функціонування підприємства та його розвитку»,- акцентував Валентин Гвоздій.

Член наглядової ради Стівен Лерд Уолш зазначив, що рівень сформованої наглядової ради високий, що позитивно відіб’ється на результатах її роботи. 

«Нам вдалося зібрати видатну команду. В цій команді дуже багато досвідчених, професійних людей, які допоможуть Укргідроенерго досягти успіху», - зазначив він.

Перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Тетяна Максимець побажала членам наглядової ради активної та плідної праці, яка, у кінцевому рахунку, сприятиме процвітанню Укргідроенерго.

«Хочу побажати вам плідної праці, спрямованої на виконання стратегії розвитку підприємства та на ефективне управління підприємством», - зазначила вона.

Державний секретар Міненерговугілля Максим Немчинов зауважив, що  формування наглядової ради Укргідроенерго – позитивний крок, адже організаційна структура товариства буде зорієнтована на швидке прийняття рішень та реалізацію загальної стратегії.

«Бути членом наглядової ради – надзвичайно відповідальна робота, яка займає багато часу. Я бажаю вам успіху і завжди буду радий допомогти порадою», - зазначив під час засідання Максим Немчинов.

Наступне засідання наглядової ради Укргідроенерго відбудеться 31 липня 2019 року.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: