Все буде Україна!

На Середньодніпровській ГЕС провели реконструкцію гідроагрегатів

На Середньодніпровській ГЕС провели реконструкцію гідроагрегатів

05-02-2019
Укргідроенерго продовжує реконструкцію гідросилового та гідромеханічного обладнання у рамках широкомасштабної програми з реабілітації діючих станцій.

За чотири місяці у філії «Середньодніпровська ГЕС» провели реконструкцію гідроагрегатів №3 та №4.

Зокрема, модернізовано маслонапірну установку (МНУ) блоку №2 станції, до складу якого й входять гідроагрегати №3 й №4 та система технічного водопостачання на цих гідроагрегатах.

Змонтовано нові насоси для МНУ – надійні, сучасні, екологічно безпечні,  виготовлені у Німеччині.

Слід зазначити, що реконструкція МНУ сприяє підвищенню тиску в системі регулювання гідроагрегатами на 10 кгс/см² (з 30 кгс/см² до 40 кгс/см²), а також підвищує точність та надійність управління гідроагрегатами в режимах роботи згідно з експлуатаційними характеристиками.

Реконструкція гідроагрегатів №3 та №4 підвищила надійність експлуатації трубопровідної арматури – замінено усі застарілі засувки на нові, з нержавіючої сталі, а також мінімізувала можливість протікань трубопроводів після їх повної заміни.

Нагадуємо, що вже більше двадцяти років успішно реалізуються великомасштабні проекти реконструкції та модернізації всього обладнання та гідротехнічних споруд станцій  ПрАТ "Укргідроенерго" і на початок 2019 р.  реконструйовано 70 гідроагрегатів. Завдяки цьому на 30-40 років подовжується термін експлуатації обладнання, збільшується потужність гідроелектростанцій, суттєво підвищується безпека експлуатації обладнання та споруд, забезпечуються  вимоги охорони навколишнього природного середовища, створюються та поліпшуються сучасні умови праці.

Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

 

Фотогалерея

Поділитися: