Все буде Україна!

Укргідроенерго опрацьовує питання фінансування будівництва Дністровської ГАЕС у складі 5-го, 6-го, 7-го гідроагрегатів

Укргідроенерго опрацьовує питання фінансування будівництва Дністровської ГАЕС у складі 5-го, 6-го, 7-го гідроагрегатів

20-11-2018
ПрАТ «Укргідроенерго» реалізує проект будівництва Дністровської гідроакумулюючої електростанції у складі семи гідроагрегатів, розроблений ПрАТ «Укргідропроект», м. Харків.

На сьогодні три гідроагрегати вже введені в експлуатацію, четвертий гідроагрегат будується та має бути введений в експлуатацію на початку 2020 року. Всі роботи з проектування та будівництва виконуються українськими компаніями, серед яких Турбоатом, Електроважмаш та Укргідропороект.

Враховуючи значні капітальні витрати, а також з метою мінімізації впливу будівництва п’ятого, шостого та сьомого гідроагрегатів Дністровської ГАЕС на тариф, Укргідроенерго здійснює заходи щодо пошуку альтернативних шляхів фінансування будівництва, в тому числі за рахунок пільгових кредитних коштів.

8 листопада 2018 р. між Укргідроенерго та Китайською національною компанією електроінжинірингу було підписано протокол про співробітництво в реалізації будівництва Дністровської ГАЕС, яким констатується бажання двох компаній здійснювати спільні шляхи щодо реалізації проекту будівництва та пошуку фінансування на вигідних для України умовах.

Однією з основних вимог Укргідроенерго є залучення українських компаній до реалізації проекту, тому в залежності від виду та джерела фінансування проекту, Укргідроенерго відповідно до законодавства буде здійснено відбір генерального підрядника з яким буде підписано контракт. При цьому однією з умов в контракті буде визначено участь українських компаній.

На сьогодні жодних контрактів на будівництво п’ятого, шостого та сьомого гідроагрегатів Дністровської ГАЕС не було підписано.

Довідково: Укргідроенерго за останні 2 роки було укладено контрактів з заводами Турбоатом та Електроважмаш на суму близько 8 млрд гривень. У 2018 році оплата Турбоатому становитиме понад 1 млрд грн, Електроважмашу близько 500 млн. грн. 

Прес-служба Укргідроенерго

 

Поділитися: