Все буде Україна!

Як відзначили День Соборності гідроенергетики з різних куточків України

Як відзначили День Соборності гідроенергетики з різних куточків України

22-01-2019
22 січня Україна святкує День Соборності. Сто років тому, у 1919 році, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно - Української Народної Республіки (ЗУНР). Гідроенергетики ПрАТ «Укргідроенерго» долучилися до урочистостей з нагоди свята, яке символізує духовне єднання українських територій.

Головною традицією Дня Соборності є побудова «живого ланцюга». Вперше українці утворили «живий ланцюг» у 1990 році. Саме тоді 450 тисяч осіб взялися за руки та з’єднали Івано-Франківськ, Львів та Київ. Відтоді традиція прижилася і щороку повторюється в багатьох українських містах.

Цьогоріч «живий ланцюг» утворили представники територіальних громад Чернівецької, Вінницької та Хмельницької областей. Символічне єднання відбулося на греблі Дністровської ГЕС. Колектив станції долучився до патріотичного челенджу, ставши ланкою, яка поєднала городян і селян прагненням волелюбства і добросусідства.

День Соборності на Дністровській ГАЕС

До урочистостей з нагоди 100 річниці з дня проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР долучилися й гідроенергетики Канівської ГЕС. На мосту біля станції працівники ГЕС та мешканці міста також утворили ланцюг єднання. На імпровізованому мітингу вони виконали гімн України та згадали славетні сторінки вітчизняної історії.

Канівська ГЕС

Масштабно відзначили День Соборності й у Світловодську. Тут, на дамбі Кременчуцької ГЕС, відбувся патріотичний флешмоб, в рамках якого працівники станції, а також представники місцевої влади за допомогою повітряних кульок виклали напис «Україна Єдина» й виконали безсмертний хіт «Заспіваймо пісню за Україну».

Кременчуцька ГЕС

Гідроенергетики Середньодніпровської ГЕС також долучилися до святкування Дня Соборності, взявши участь у міських урочистостях.

Свято розпочалося з виконання гімну України, після чого школярі з різних навчальних закладів Кам’янського влаштували патріотичний флешмоб, виклавши з роздрукованих літер слово «Соборність».

Середньодніпровська ГЕС

В рамках святкування перед глядачами виступили артисти театру ім. Лесі Українки та обдарована молодь.

Завершилися урочистості покладанням квітів до пам'ятника Тарасові Шевченку та запуском в небо жовто-блакитних повітряних кульок, які символізують незламність українського народу.

Більше фото дивіться у галереї

Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

Поділитися: