Все буде Україна!

«Будівництво Дністровської ГАЕС потребує максимальної координації зусиль для переходу на новий рівень експлуатації та управління», – Ігор Сирота

«Будівництво Дністровської ГАЕС потребує максимальної координації зусиль для переходу на новий рівень експлуатації та управління», – Ігор Сирота

01-06-2018
Традиційне засідання штабу будівництва на Дністровській ГАЕС відбулось 31 травня під головуванням генерального директора ПрАТ «Укргідроенерго» Ігоря Сироти.

Робоча зустріч відбулась за участі заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталії Бойко, генерального директора Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міненерговугілля Віталія Кушнірова, генерального директора Консорціуму НВК «Укргідроенергобуд» Валентини Зіміної, директора філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василя Суботи, голів Сокирянських РДА та райради Петра Бескупського і Василя Козака та Новодністровського міського голови Анатолія Болдашева.

зображення

Представляючи гостей учасникам наради, генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго», наголосив, що «це ті люди, які ще у 2010 році дали розуміння завдань, аби сьогодні ми мали можливість здійснювати і бачити результати нашої спільної праці». Також, керівник компанії відзначив, що наразі підрядні та субпідрядні організації представляють більшість регіонів держави, зокрема згадав, що «у 2012 році, коли будували верхню водойму та зводили інженерно-побутовий корпус, тут працювало 2,5 тис. фахівців, а всього з початку будівництва було залучено близько 15 тис. осіб із 17 областей України від Чернівців до Луганська. Робота 500 одиниць техніки тоді нагадувала мурашник. І ми дякуємо Богу, що нас оберігав в упевнених і наполегливих кроках назустріч нашій спільній меті».

Розпочинаючи основну частину наради, Ігор Сирота зазначив, що «до будівництва і пуску першого гідроагрегату Дністровської ГАЕС йшли довгих 28 років, і тоді мало хто вірив у спроможність і реалії цієї будови. Але, на щастя, такі люди зібралися у нашій команді, такі фахівці і так склалися зірки, що нині ми активними темпами рухаємось до пуску гідроагрегату № 4!» 

зображення

Традиційно об’їхавши об’єкти будівництва, Ігор Сирота звернув увагу всіх субпідрядних організацій, задіяних на будівництві, на необхідності дотримання культури виробництва та техніки безпеки. 

зображення

Далі, поетапно, учасники штабу обговорювали усі важливі аспекти монтажу статора і ротора гідроагрегату № 4, логістичного відпрацювання поставки турбіни, металооблицювальних робіт вертикального та горизонтального водоводів, графіка перенесення ротора і статора з монтажного майданчика. Крім того, учасники наради ретельно обговорили порядок та обсяги фінансування,  реалії завершення усіх робіт у визначені терміни та рівень оплати праці.

Директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота зауважив, що наразі існує низка об’єктів незавершеного будівництва і спільними зусиллями необхідно нарощувати темпи та завершити заплановане. 

зображення

Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко запевнила присутніх, що профільне міністерство максимально підтримує цей надважливий для України об’єкт, а генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Віталій Кушніров зазначив: «Недарма, спільно готуючи Програму розвитку гідроенергетики, ми наполягали на тому, що 2019-ий рік – рік пуску 4-ого гідроагрегату Дністровської ГАЕС!».

Наприкінці засідання штабу будівництва відбулась приємна подія – спільною Почесною грамотою за багаторічну сумлінну працю, відданість вітчизняній гідроенергетиці та з нагоди 70-річчя очільники Сокирянського району відзначили провідного фахівця групи взаємодії з органами влади та громадами Миколу Федоровича Ковальчука, вітаючи якого, Ігор Григорович наголосив: «Хороших спеціалістів ми на пенсію не відпускаємо!»

Підсумовуючи результати засідання штабу, Ігор Сирота підкреслив, що масштаби будівництва другої черги Дністровської ГАЕС потребують максимальної координації зусиль всіх субпідрядних організацій ПрАТ «Укрідроенерго» для переходу на якісно новий рівень управління процесом будівництва. 

зображення

 

Поділитися: