Все буде Україна!

Гідроенергетики взяли участь у обговоренні актуальних загроз енергетичній безпеці України

Гідроенергетики взяли участь у обговоренні актуальних загроз енергетичній безпеці України

20-12-2018
18 грудня фахівці ПрАТ «Укргідроенерго» взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні загрози енергетичній безпеці України», яка проходила в Національному інституті стратегічних досліджень.

У конференції брали участь представники від профільних міністерств та Верховної Ради України, експерти, науковці, представники громадських організацій.  З доповідями виступили: керівник Секретаріату Комітету Верховної Ради України  з питань Олег Дудкін, генеральний директор  Директорату  стратегічного планування  та європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Віталій Кушніров, президент Асоціації «СІГРЕ-Україна» Олександр Светелік, директор дипломатичної академії  ім. Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України Сергій Корсунський, завідувач відділом енергетичної та техногенної безпеки  Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Суходоля.

За словами організаторів конференція стала черговим кроком  в підготовці законопроекту «Про енергетичну безпеку». Під час засідання були обговорені проблеми транзиту газу, роботи ОЕС України в надзвичайних умовах, впровадження нового ринку електроенергії та тарифоутворення, взаємозв’язок обігу енергоносіїв та стану економіку України.

Учасники конференції також обговорили питання трансформації енергосистеми України  для повної інтеграції в європейські мережі ENTSO-E та ENTSO-G.

Також під час конференції було підкреслено, що в особливих умовах, в яких працює енергетика України, для пришвидшення її трансформації необхідно посилювати комунікації з міжнародними експертами та громадськими організаціями енергетичного профілю.

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

 

Поділитися: