Все буде Україна!

Громадська рада при Держводагентстві підвела підсумки еколого-репродукційного попуску

Громадська рада при Держводагентстві підвела підсумки еколого-репродукційного попуску

15-06-2018
14 червня Громадська рада при Держводагентстві України провела робоче засідання і розглянула низку питань щодо досвіду громадських організацій з екологічного інформування громад про проблеми водних ресурсів, впливу планованих гідроенергетичних об’єктів на водні екосистеми та результатів проведення еколого-репродукційного попуску на річці Дністер у 2018 році.

Під час представлення презентацій доповідачі акцентували увагу на екологічних зобов’язань згідно з угодою про асоціацію з ЄС в сфері водних ресурсів, дотриманні природоохоронного законодавства при реалізації гідроенергетичних проектів, оцінці їх впливів на довкілля та використанні схем прийняття рішень, які ґрунтуються на басейновому принципі.

Представник Держводагентства доповів про успішність проведення екологічних попусків з Дністровського водосховища, завдяки яких забезпечились оптимальні умови нересту риби та задовільна якість води у пониззі Дністра.

«В цьому році дійсно була сприятлива гідрометеорологічна ситуація, яка відзначалась добре вираженою весняною повінню. Останній фактор разом з ефективною експлуатацією Дністровського водосховища, особливо в зимовий період, дали можливість провести екологічні попуски у два етапи: перший – у другій декаді березня, який тривав більше два тижні з максимальними середньодобовими витратами води 840 м3/с з метою санітарної промивки русла, другий – у другій декаді квітня з максимальними середньодобовими витратами води 510 м3/с для підтримки нормальних умов для життєдіяльності гідробіонтів. Загалом за весняний період у середню та нижню течію Дністра скинуто біля 2,5 км3 води». – прокоментувала провідний фахівець з екології ПрАТ "Укргідроенерго", яка взяла участь у засіданні.  

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Поділитися: