Все буде Україна!

Ігор Сирота взяв участь у німецько-українському бізнес-форумі у Берліні

Ігор Сирота взяв участь у німецько-українському бізнес-форумі у Берліні

Актуально
30-11-2018
29 листопада розпочав роботу Третій німецько-український бізнес-форум у Берліні (3rd German-Ukrainian Business Forum), де Україну представляє делегація на чолі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. До складу делегації увійшли й представники енергетичної галузі, зокрема Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, НЕК «Укренерго» та ПрАТ «Укргідроенерго». Українську гідроенергетичну галузь на форумі представив генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

Відкриваючи форум разом з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Володимир Гройсман відзначив, що наразі Україна має чіткий план реформ, історії успіху підприємців, а також позитивні сигнали подальшої співпраці від міжнародних партнерів: «Наше завдання – створити якісні умови для бізнесу в Україні, увійти до ТОП-50 рейтингу Doing business. Для цього продовжуємо реформи і працюємо на економічне зростання».

У рамках форуму відбулась дискусійна панель «Муніципальна інфраструктура, енергоефективність та управління відходами», під час якої  Ігор Сирота висловився щодо важливості розвитку гідроенергетики та акумулюючих видів генерації. Також гендиректор Укргідроенерго презентував німецьким компаніям перспективні проекти Товариства, підкресливши їхню ефективність для розвитку об’єднаної енергетичної системи Європи. Зокрема йшлося про  будівництво Дністровської ГАЕС, реконструкцію ГЕС Дніпровського каскаду, будівництво Канівської ГАЕС та Каховської ГЕС-2. Реконструкція існуючих та будівництво нових об’єктів гідроенергетики дозволить компанії у 2020 році вийти на показник 11,5 млрд. кВт*год. річного виробітку електроенергії, а до 2035 року вивести частку маневрових потужностей ГЕС і ГАЕС у загальному балансі енергетичної галузі в Україні до 16%.

Реалізація Стратегічного плану розвитку товариства дозволить підвищити рівень безпеки, надійності та сталого функціонування гідроенергетики, підвищити стійкість та ефективність роботи ОЕС України за рахунок збалансованої структури потужностей, зменшити споживання традиційних енергоресурсів та знизити техногенне навантаження на довкілля.

У продовження теми  українсько-німецької співпраці в галузі енергетики Петер Магауер, директор німецько-австрійської компанії Andritz Hydro, презентував спільні проекти Andritz Hydro та Укргідроенерго в Україні, такі як: виконання програми «Трансфер європейських технологій в гідроенергетику України», заходи з популяризації гідроенергетики в цілому, реконструкція 3-х гідроагрегатів філії «Дніпровська ГЕС» та розповів про подальші плани компанії щодо підтримки розвитку енергетичної галузі України.

Наприкінці учасники дискусійної панелі підкреслили відкритість української сторони до подальшої співпраці між німецькими та українськими компаніями у розвитку енергетики.

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

 

Фотогалерея

Поділитися: