Все буде Україна!

Кабмін встановив норму відрахування дивідендів для ПрАТ “Укргідроенерго”

Кабмін встановив норму відрахування дивідендів для ПрАТ “Укргідроенерго”

01-03-2018
28 лютого Уряд затвердив базовий норматив відрахування частки прибутку для господарських товариств, що належать державі (50% або більше часток), або у статутному капіталі яких держава має корпоративні права.

Базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами 2017 року становить 75%.

Водночас, для ПрАТ “Укргідроенерго” та ПАТ “Державний ощадний банк України” базовий норматив відрахування дивідендів затверджений у розмірі 30%.

Рішення про пільгову норму відрахування дивідендів для ПрАТ “Укргідроенерго” ухвалено з метою недопущення зростання тарифів на електроенергію для кінцевих споживачів, що у свою чергу може призвести до збільшення кількості отримувачів субсидій на житлово-комунальні послуги і, як результат, до незапланованих видатків бюджету.

Пільгова норма відрахування дивідендів для ПАТ “Державний ощадний банк України” на рівні 30% зумовлена потребою виконання умов кредитних договорів між банком та іноземними фінансовими установами, в частині сплати дивідендів на рівні не більше 30% чистого прибутку. Зростання норми відрахування може стати підставою для кредиторів вимагати дострокового погашення заборгованості разом із нарахованими відсотками. Станом на 1 жовтня 2017 року цей показник перевищує $1,5 млрд.

Державні товариства зобов’язані сплатити дивіденди до 1 липня 2018 року. У разі невиплати орган управління повинен розірвати контракт з керівником товариства.

За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

Поділитися: