Все буде Україна!

Колектив Канівської ГЕС відбудовує визначну пам’ятку України

Колектив Канівської ГЕС відбудовує визначну пам’ятку України

17-08-2017
Нещодавно за ініціативи колективу філії «Канівська ГЕС» було розпочато роботи по відновленню фасаду однієї з найвеличніших пам’яток Черкащини - Успенського собору у місті Каневі.

Собор у Каневі – визначна пам’ятка історії. За довгий час свого існування він пройшов буремний шлях. У часи нападу ворогів будівля служила сховищем для міщан. У середині 17-го століття Успенський собор було підпалено кримськими татарами та турками. На щастя, його вдалося відновити, хоча довгий час будівля стояла як руїна. Сучасного вигляду святиня набрала на початку 19-го століття. Сьогодні його фасади прикрашені малими нішами та оздоблені оригінальними фресками. Собор чудово зберіг свою первісну архітектуру 1144-го року, але потребує періодичного косметичного ремонту.

Тому силами працівників Канівської ГЕС наразі ведуться роботи з відновлення фасаду, які планують бути закінчені до 939-ої річниці з дня заснування міста, аби у вересні жителі та гості Канева змогли насолодитися красою та величчю історичної пам’ятки України.

ЗображенняЗображення

 

Поділитися: