Все буде Україна!

На Дністрі триває пропуск дощового паводку

На Дністрі триває пропуск дощового паводку

Оновлено
05-06-2020
Внаслідок рясних зливових дощів, які пройшли на Дністрі, сформувався незначний паводок.

З метою пропуску дощового паводку у басейні Дністра та враховуючи прогноз гідрометеорологів,  Державне агентство водних ресурсів України звернулося до Укргідроенерго, Укренерго та Дністровського БУВР з проханням встановити скидні витрати  з Дністровського водосховища відповідно до прогнозу Укргідрометцентру.

Відтак, встановлено наступні скидні витрати з водосховища:

5 червня  – 750 м3/с;

6 червня  – 600 м3/с;

7 червня  – 450 м3/с з подальшим коригуванням.

Нагадаємо, на останньому засіданні Міжвідомча комісія по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ  для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській ділянці Дністра пропонувала  здійснювати рівномірний попуск у нижній б’єф  Дністровського водосховища витратами не менше, ніж  100 – 110 м3/с. Станом на 1 липня рівень у водосховищі має бути в межах 119,70 – 120,0 м БС. Разом з тим, при формуванні дощового паводку члени Комісії домовились розглянути можливість провести пропуск з більшими витратами води.

Укргідроенерго і надалі, вживатиме всіх належних заходів, щоб об’єднана енергосистема України не залишилась без мобільного та аварійного резерву потужності, з пріоритетом забезпечення встановлених рівнів води у водосховищах.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: