Все буде Україна!

На Кременчуцькій ГЕС відзначили День Соборності України

На Кременчуцькій ГЕС відзначили День Соборності України

22-01-2018
22 січня з нагоди Дня Соборності України на території Кременчуцької ГЕС відбувся флешмоб за участю представників Кременчуцької районної державної адміністрації, керівництва та працівників станції.

 

ФлешмобДень Соборності

Під час заходу було створено живий «Ланцюг Єднання», який з’єднав береги Дніпра.

Довідка:

День Соборності — державне свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

У результаті ухвалення ІІІ-го Універсалу Української Центральної Ради 7 листопада 1917 р. була проголошена Українська Народна Республіка, до складу якої увійшло 9 українських губерній. Під впливом цих подій в жовтні 1918 р. у Львові представники західноукраїнських політичних партій створили Українську Національну Раду, а 19 жовтня того ж року було проголошено утворення Західноукраїнської Народної Республіки. Відтоді між урядами УНР і ЗУНР велися переговори про втілення ідеї соборності.

22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки (об’єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну.

Також цьогоріч відзначається 100-річчя прийняття IV Універсалу Українська Центральна, яким було проголошено повну незалежність УНР у 1918 році.

Поділитися: