Все буде Україна!

На Середньодніпровську ГЕС завітала експедиція з Литви

На Середньодніпровську ГЕС завітала експедиція з Литви

06-07-2018
4 липня філію «Середньодніпровська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» відвідали делегати четвертої «Національної експедиції» з Литви та литовської ТВ-компанії «Медіа-3», які прибули до міста Кам’янське по річці Дніпро на унікальному дерев'яному кораблі «Вітаутас Дідіс», відтвореному за зразком древнього судна IX-XI ст.

В склад експедиції увійшли литовські журналісти, етнографи, етнологи та історики.

Цей сплав присвячений сторіччю відродження литовської державності. Експедиція стартувала в Литві і продовжилась через Польщу до України.

Всього в експедиції беруть участь 43 людини. Філію «Середньодніпроська ГЕС» відвідали 8 учасників експедиції. Також до екскурсії станцією долучилися представники мерії.

Самі ж учасники кажуть:

«Одна із головних цілей експедиції - розповісти про історію, культуру, природу, визначні місця та надзвичайні гідротехнічні споруди на річці Дніпро, серед яких філія «Середньодніпроська ГЕС».

Під час проведення екскурсії по станції учасники експедиції дізналися про історію ГЕС, принцип роботи, ознайомилися з основним обладнанням, експлуатаційними характеристиками, техніко-економічними показниками, автоматизацією виробничого процесу тощо.

За підсумками проведення екскурсії та зустрічі, делегати висловили велику подяку за теплу зустріч та пообіцяли, що у вересні в Литві вийде в ефір серія телепередач, в яких буде висвітлена філія, її історія та робота обладнання.

Поділитися: