Все буде Україна!

Народна депутатка Ольга Бєлькова ознайомилася з роботою станцій Укргідроенерго

Народна депутатка Ольга Бєлькова ознайомилася з роботою станцій Укргідроенерго

Офіційно
28-09-2018
27 вересня філію «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» відвідала народна депутатка України, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ольга Бєлькова.

Парламентарка побувала на Київській ГЕС, де в машинному залі ознайомилась з роботою станції та особливостями функціонування гідроенергетичного обладнання, а також відвідала Київську ГАЕС, де оглянула ремонтний майданчик, на якому ведуться роботи з реконструкції гідроагрегату.

Проводячи екскурсію територією ГАЕС, під час огляду верхньої водойми, директор філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС»  Ярослав Касьянюк, розповів гості про історію станцій, технологію виробництва електроенергії з води та модернізацію існуючого обладнання.

Народна депутатка відвідала диспетчерські пульти ГЕС та ГАЕС, де поспілкувалася з технічним персоналом, а також ознайомилася з роботою центрального пульту Укргідроенерго, звідки здійснюється керування усіма станціями компанії.

«Провела день з менеджментом Укргідроенерго на Київській ГЕС та ГАЕС, намагаючись зрозуміти специфіку гідроенергетики.

Сьогодні цей тип генерації в Україні – «нішевий», до 8%, але за різними оцінками потенційний обсяг в структурі загальних потужностей електроенергії  може сягати 15%.

ПрАТ «Укргідроенерго» – підприємство державного сектору, яке входить до ТОП-100 найбільших платників податків. Враховуючи, що однією з найгостріших проблем української енергетики є дефіцит маневрових потужностей в енергосистемі, найкращим джерелом регулюючих та резервних потужностей є саме гідро- та гідроакумулюючі електростанції – ГЕС та ГАЕС. Саме вони можуть забезпечити збалансовану та ефективну роботу енергосистеми в цілому. Не зважаючи на те, що більшість об'єктів побудована ще до незалежності, компанія Укргідроенерго постійно динамічно розвивається та забезпечує покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, мобільний аварійний резерв в об’єднаній енергосистемі України. Тут оновлено до 75 % основних засобів», - поділилася враженнями на своїй сторінці у соцмережі політик.

За словами депутатки, наразі існує декілька проблем, які стоять на заваді розвитку української гідроенергетики. Одна з них – кадрове питання, яке постало, зокрема, через погодження витрат на заробітну плату та соціальне забезпечення працівників підприємства. Окрім того, існують проблеми порозуміння гідроенергетиків з місцевими громадами у ході реалізації запланованих проектів з будівництва нових станцій.

Ольга Бєлькова висловила щире зацікавлення у подальшому ознайомленні зі специфікою та перспективами розвитку галузі гідроенергетики.

Більше фото у фотогалереї.

Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

Поділитися: