Все буде Україна!

Працівники ПАТ «Укргідроенрго» пройшли курс занять “Управління закупівлями робіт" в італійському центрі МОП

Працівники ПАТ «Укргідроенрго» пройшли курс занять “Управління закупівлями робіт" в італійському центрі МОП

29-11-2016
Працівники ПАТ «Укргідроенрго» пройшли курс занять “Управління закупівлями робіт" в італійському центрі МОП

Фахівці ПАТ “Укргідроенерго” взяли учать у тренінгу, що відбувався з 20 по 26 листопада в міжнародному навчальному центрі ITC-ILO м. Турин, Італія, який належить до International Labour Organization, під егідою ООН.

Заняття  курсу “Procurament of works”(Організація закупівель будівельних робіт за правилами Світового банку) проводились представниками Світового Банку.

Даний тренінг  орієнтований на профільних працівників, які беруть участь у підготовці та проведенні закупівель для великих будівельних проектів згідно процедур Світового Банку, а також для тих, хто бере участь у підготовці звітності Світовому Банку щодо ходу використання кредитних коштів на будівельні проекти.

Необхідність такого навчання для наших працівників викликана застосуванням з липня 2016 року Світовим  Банком нових правил підготовки закупівель для великих проектів. Так у пакеті документів, що отримувач кредитів надає на погодження Світовому Банку, з’явилися нові документи — стратегія закупівель  проекту та ін. Також для підготовки та звітності за закупівлями Світовим Банком підготовлено інформаційній майданчик STEP, в якому всі клієнти Світового Банку будуть зобов’язані після перехідного періоду вести інформацію про закупівлю, і велика частина якого буде відкрита для вільного доступу громадськості.

Учасники навчального процесу прослухали лекції та взяли участь в практичних заняттях з таких питань,як:

  • Регулювання правил закупівель для отримувачів кредитів Світового Банку;
  • Проект стратегії закупівель для будівництва;
  • Типи контрактів на закупівлю робіт, процедура попередньої кваліфікації;
  • Оцінка тендерних пропозицій, методи одного та двох конвертів;
  • Коригування ціни;
  • Управління контрактом;
  • Розгляд скарг та стандартний підхід Світового Банку при отриманні скарг;
  • Кодекс етики при закупівлях.

Цей навчальний курс дав змогу фахівцям ПАТ «Укргідроенерго» здобути новий досвід і навички у процедурах закупівель за кошти міжнародних фінансових організацій. Всі учасники тренінгу  отримали іменні сертифікати, що підтвердили успішне проходження навчанння за курсом “Procurament of Works” (Управління закупівлями робіт). Також мали змогу поспілкуватить та поділитися досвідом з колегами із Білорусії та Киргизстану.

Поділитися: