Все буде Україна!

Працівники Укргідроенерго взяли участь у липневій Міжвідомчій комісії

Працівники Укргідроенерго взяли участь у липневій Міжвідомчій комісії

Офіційно
01-08-2018
31 липня у Державному агентстві водних ресурсів України відбулось засідання, на якому встановлювали режим роботи водосховищ на серпень 2018 року.

Каскад Дніпровських водосховищ працював у встановленому режимі, тож нині його наповненість складає 97,8% від проектного.

За попереднім прогнозом Укргідрометцентру, водність Дніпра біля Києва у серпні 2018 року очікується у межах норми для середнього показника на літній період – 1155 м³/с.

В умовах такої водності річки, Київське, Канівське, Кам’янське і Дніпровське водосховища працюватимуть на притокових витратах води, а Кременчуцьке та Каховське – в режимі поступового економного спрацювання.

У липні в басейні Дністра була достатня кількість опадів, тож середній приплив води за місяць становив 431 м³/с (129 % норми та 22 % забезпеченості). За довгостроковим прогнозом середній за серпень приплив води до Дністер-ГЕС передбачається у межах 190-260 м³/с, що відповідає 89 % норми та 38 % забезпеченості.

Для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській та молдовській ділянці Дністра буде здійснюватися рівномірний попуск у нижній б`єф витратами не менше ніж 130 м³/с.

«За останні 18 років серпень 2018-го стане найвдалішим місяцем за усіма показниками, враховуючи якість води та наявність у ній кисню», – було зазначено на засіданні Міжвідомчої комісії.

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Фото Державного агентства водних ресурсів України 

Поділитися: