Все буде Україна!

ПрАТ «Укргідроенерго» розширює співпрацю з міжнародними партнерами у сфері захисту об’єктів критичної інфраструктури

ПрАТ «Укргідроенерго» розширює співпрацю з міжнародними партнерами у сфері захисту об’єктів критичної інфраструктури

05-10-2018
Фахівці ПрАТ «Укргідроенерго» зустрілися з представниками урядових організацій США, зокрема експертами Департаменту внутрішньої безпеки Сполучених Штатів та кіберкомандою Міністерства оборони, а також співробітниками Служби безпеки України.

Метою зустрічі стало опрацювання нових напрямів подальшої взаємодії між суб’єктами державної системи захисту критичної інфраструктури.

У ході відвідин делегація побувала з екскурсією на Київській ГЕС, де ознайомилася з роботою станції та особливостями функціонування гідроенергетичного обладнання.  

Після екскурсії відбулася нарада, під час якої сторони обговорили ефективні методи для протидії негативному впливу на об’єкти гідроенергетики.

Наголошувалося, що проблема захищеності інформації компаній від кіберзагроз набула надзвичайної актуальності в усьому світі та в Україні зокрема. Окрім фінансових збитків, шкода від кібератак для компаній може призводити до репутаційних втрат та витоку конфіденційної інформації. Внаслідок порушення штатного функціонування комп’ютерних мереж та систем керування технологічними процесами об’єктів енергетики, а також фізичного впливу на енергоспоруди, без енергопостачання можуть залишитись стратегічні галузі економіки та населені пункти.

У ході зустрічі головний інженер ПрАТ «Укргідроенерго» Вадим Рассовський та начальник Депаратменту інформаційних технологій компанії Богдан Карбань розповіли гостям про ІТ- інфраструктуру підприємства та набір технічних рішень, який вироблений в компанії для протидії можливим кіберзагрозам. Окрім того, йшлося про захист об’єктів гідроенергетики від фізичного впливу та попередження можливих поставок контрафактної продукції й обладнання.

Під час обговорення проблем інформаційної безпеки, американська сторона поділилася своїм досвідом з даних питань. Адже, США з кіберзагрозами зіштовхнулися трохи раніше, ніж  Україна, тому там на сьогоднішній день вже відпрацьована система попередження та захисту від кібератак.

Сторони домовились  і надалі взаємодіяти та налагодити обмін інформацією щодо захисту критичної інфраструктури, протидії фізичному впливу на об’єкти енергетики та попередження постачання контрафактного обладнання.

Нагадаємо, ПрАТ «Укргідроенерго» активно співпрацює зі Службою безпеки України у питаннях енергетичної безпеки держави та захисту її критичної інфраструктури.

Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

Поділитися: