Все буде Україна!

Представники Європейського банку реконструкції та розвитку та Укргідроенерго відвідали Турбоатом

Представники Європейського банку реконструкції та розвитку та Укргідроенерго відвідали Турбоатом

23-11-2018
21 листопада 2018 року АТ "Турбоатом" відвідали представник European Bank for Reconstruction and Development Валерій Кулішенко та директор департаменту з реалізації проекту "Реконструкція II черги" ПрАТ "Укргідроенерго" Іван Жданов.

Метою візиту була перевірка стану виконання договорів щодо виготовлення енергетичного обладнання для ПрАТ "Укргідроенерго" на кредитні кошти ЄБРР.

Гості відвідали гідротурбінну лабораторію, модельний (68), паротурбінний (53), гідротурбінний (83), і складально-випробувальний (73) цехи, а також цехи лиття і поковок (50), зварювальних конструкцій (60) і механообробного та зварювального виробництва (72), де ознайомилися з особливостями виробництва енергетичного обладнання. Після сторони провели нараду, на якій підвели підсумки візиту на підприємство.

Делегати зазначили, що вони залишились задоволеними побаченим та вірять, що "Турбоатом" зможе виконати всі покладені на завод зобов’язання.

Валерій Кулішенко у своєму коментарі заявив, що завод справив на нього особисто велике враження. "Я не побачив жодних великих ризиків для проекту, - сказав він, - тому я вважаю, що ми можемо відмовитись від частих візитів на "Турбоатом". Також представник ЄБРР додав, що підприємство вразило своїм виробництвом та конкурентоспроможністю в світовому масштабі".

Іван Жданов, у свою чергу, відзначив хороший виробничий потенціал, що має "Турбоатом". "В першу чергу я хотів би сказати про великий досвід, знання, інженерну культуру, адже це дуже важливо для України, що може дати шанс подальшого будівництва станцій", - заявив він.

У свою чергу генеральний директор АТ "Турбоатом" Віктор Суботін, подякував представникам делегації за візит.

На кошти ЄБРР АТ "Турбоатом" здійснює низку проектів:

  • Канівська ГЕС. У листопаді 2016 року АТ "Турбоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго" уклали контракт на модернізацію двох блоків станції. У відповідності з контрактом АТ "Турбоатом" розробляє конструкторську, проектну та технічну документацію, а також виготовить і поставить 7 гідравлічних турбін ПЛ 15-ГК-600 в повній комплектації для реконструкції двох енергоблоків Канівської ГЕС. Тендер на гроші ЄБРР проходив у два етапи на протязі трьох років. АТ "Турбоатом" зміг перемогти своїх конкурентів – німецький консорціум ANDRITZ HYDRO та китайське підприємство Power China-Nari – за співвідношенням ціни та якості.
  • Київська ГАЕС. Контракт на реконструкцію трьох агрегатів станції укладено між АТ "Турбоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго" 30 грудня 2016 року. АТ "Турбоатом" виступив генеральним підрядником проекту "під ключ". Для станції "Турбоатом" розробить документацію, проведе модельні випробування і поставить на станцію три радіально-осьові гідротурбіни типу РО75-В-300, проведе демонтажні, монтажні, пусконалагоджувальні роботи та введення в експлуатацію.
  • Дніпровська ГЕС. Контракт на модернізацію трьох турбін ДніпроГЕС-2 пропелерного типу ПР-В-680 із заміною на поворотно-лопатеві гідротурбіни ПЛ40-В-700 було укладено 2011 року. У квітні 2015 року за участю фахівців АТ "Турбоатом" відбувся пуск гідротурбіни (станційний № 18).
  • Середньодніпровська ГЕС. Контракт на реконструкцію двох гідроагрегатів (поворотно-лопатеві турбіни та генератори) укладено 22 листопада 2017 року між АТ "Турбоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго". Реалізація контракту запланована до вересня 2021 року. Це дозволить підвищити потужність гідроелектростанцій ПрАТ "Укргідроенерго", збільшити обсяг виробництва електричної енергії, подовжити термін експлуатації обладнання ГЕС компанії, зміцнить надійність роботи енергосистеми країни в цілому.

За інформацією прес-служби АТ "Турбоатом"

Фото прес-служби АТ "Турбоатом" 

Фотогалерея

Поділитися: