Все буде Україна!

Представники Укргідроенерго поінформували громадськість про планову діяльність компанії на річці Дністер

Представники Укргідроенерго поінформували громадськість про планову діяльність компанії на річці Дністер

18-04-2018
18 квітня у місті Городенка (Івано-Франківської області) відбулася зустріч жителів сіл, що розташовані на берегах Дністра в Івано-Франківській та Тернопільській областях з представниками ПрАТ «Укргідроенерго».

Ініціювали зустріч керівництво Товариства та місцева влада. До обговорення долучилися депутати районних,  Івано-Франківської та Тернопільської обласних рад,  громадські активісти, місцеві політичні діячі та науковці Прикарпатського національного університету.

« На даний момент ми виконали переший етап роботи з інститутами НАН України щодо виявлення  можливих впливів планованої діяльності Укргідроенерго на річці Дністер. Ми вже отримали  звіти та розмістили їх у відкритому доступі на сайті Товариства», - зазначив директор департаменту стратегічного розвитку та планування реалізації проектів Юрій Литвиненко.

Мешканців придністровських сіл в першу чергу цікавило питання як вплине можливе  будівництво гідроелектростанцій на екологію та довкілля регіону і чи будуть затоплені села під час реалізації проекту.

«На сьогоднішній день про затоплення не може йти мова, адже не визначено чітко територію. Ми плануємо здійснити комп’ютерне  моделювання ймовірного розміщення гребель, і якщо буде небезпека заподіянню нищівних  збитків жителям прилеглих територій, то ми прийматимемо рішення щодо подальшої реалізації проекту», - наголосив Юрій Литвиненко.

Представники громадськості та депутатського корпусу акцентували увагу гідроенергетиків на тому, що  думка місцевих жителів  повинна бути обов’язково врахована при здійсненні подальшої діяльності Укргідроенерго на річці Дністер.

«Реалізація проекту не можлива без оцінки впливу на довкілля та узгодженості з громадою. Тому ми сьогодні маємо на меті поінформувати місцевих жителів  про процедуру такої оцінки, поточну її  стадію та про механізми участі громади в прийнятті відповідного рішення»,  - зазначив заступник директора департаменту правового забезпечення та майнових відносин Олександр Фармагей.

Представники Укргідроенерго вислухали  позицію громади щодо проекту та враховуватимуть її при оцінці подальших дій. 

Поділитися: