Все буде Україна!

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав ДніпроГЕС

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав ДніпроГЕС

18-10-2016
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав ДніпроГЕС

В рамках робочої поїздки до Дніпропетровської та Запорізької областей Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав ДніпроГЕС. В складі робочої делегації Прем’єра також супроводжував генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

Голова Уряду ознайомився із станом обладнання у машинному залі , а також зі станом виконання другого етапу реконструкції Дніпровської ГЕС із залученням  коштів МБРР, а  з 2012 р. також ЄБРР і ЄІБ, розпочатому у 2007 році.

Голова Уряду також ознайомився зі станом будівництва мостових переходів через р. Дніпро на о. Хортиця та наголосив про готовність Уряду виділити державну підтримку у розмірі 500 млн. грн. щороку на завершення будівництва даних мостових переходів. Що дасть змогу завершити роботи з реконструкції автодорожнього переїзду  через   споруди  Дніпровської ГЕС,  заплановані в три етапи. Так як третій етап робіт передбачає повне перекриття руху  через споруди  Дніпровської ГЕС, що стане  можливим  лише  після  відкриття   руху через  мостовий перехід на  о. Хортиця.

Також дані роботи із реконструкції автодорожнього переїзду передбачають заміну  кранів  водозливної греблі,  металевих  балок і підкранових  шляхів та  встановлення  швидко падаючих  затворів.

Довідково. В рамках реалізації спільного з МФО проектом «Реабілітація гідроелектростанцій» на сьогодні вже виконано суттєвий ряд робіт другого етапу реконструкції на філії «Дніпровська ГЕС», а саме: замінено 97 одиниць електроустаткування; впроваджено систему управління устаткуванням " Овація"; введено в промислову експлуатацію автоматизовану систему комерційного обліку електроенергії; замінено 28 одиниць гідромеханічного устаткування; здійснено заміну п'яти гідротурбін ДніпроГЕС-2 з переходом на робочі колеса поворотно-лопатевого типу, збільшенням потужності до 120 МВт, а також проведено модернізацію генераторів; введено в дослідну експлуатацію автоматизовану систему контролю безпеки ГТС. Також виконуються роботи з відновлення гідроізоляції гідротехнічних споруд ДніпроГЕС. 

Поділитися: