Все буде Україна!

Середньодніпровська ГЕС готова до пропуску весняної повені

Середньодніпровська ГЕС готова до пропуску весняної повені

04-04-2018
30 березня у філії «Середньодніпровська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» провели нараду щодо готовності ГЕС до пропуску весняної повені 2018р.

Присутніми були керівники та фахівці філії «Середньодніпроської ГЕС», представники районної влади,  ДСНС та журналісти. На нараді було заслухано та обговорено дані стосовно очікуваного обсягу весняної повені та готовності гідротехнічних споруд та гідромеханічного обладнання. Керівництво станції акцентувало увагу присутніх на  питанні надійності та безпечності роботи гідровузла при проходженні весняної води та зауважило, що наразі  проведено поточний ремонт електричного та механічного обладнання, яке буде брати участь у пропуску повені. 

«На станції виконано перевірку готовності і встановлено, що всі гідротехнічні споруди, дренажні системи, вантажопідйомні механізми, обладнання гідроагрегатів (як механічне, так і електричне) готове до роботи в умовах весняної повені  2018 року», - інформує керівництво філії «Середньодніпровська ГЕС».

На день перевірки стану гідромеханічного та електричного обладнання встановлено, що земляні греблі, їх зливне стічні та дренажні системи, затвори водозливної греблі, будівля станції, вантажопідіймальні механізми, сміттєстримні грати, основне та допоміжне обладнання гідроагрегатів, водозливна бетонна гребля, інспекторські дороги та під'їзди на гідроспорудах знаходяться в задовільному стані.

На станції створені та укомплектовані необхідним інвентарем і спецодягом  аварійні бригади. З міською та обласною паводковими комісіями погоджено план дій на випадок аварійної ситуації .

Комісія вважає, що по загальному стану обладнання та гідроспоруд філія "Середньодніпровська ГЕС" готова до пропуску весняної повені.

Поділитися: