Все буде Україна!

Щодо поширення інформації у ЗМІ про результати процедури закупівлі обладнання для гідроагрегату № 4 Дністровської ГАЕС

Щодо поширення інформації у ЗМІ про результати процедури закупівлі обладнання для гідроагрегату № 4 Дністровської ГАЕС

13-06-2018
Повідомляємо, що поставка блочного трансформатора ТДЦ-430000/330 для четвертого гідроагрегату Дністровської ГАЕС входить в комплект закупівлі генерального підрядника будівництва Консорціуму «НВО «Укргідроенергобуд» згідно з договором № 01/2017-К від 17.05.2017 р.

ПрАТ «Укргідроенерго» самостійно дану закупівлю не здійснює та відповідно тендерні процедури на майданчику PROZORRO не ініціювало.

Інформація стосовно переможця торгів від генерального підрядника, який організовує процедуру закупівлі, не надходила. 

Враховуючи вищезазначене, на теперішній час компанія-постачальник чи компанія-виробник трансформатора невідома і буде визначена після завершення Консорціумом «НВО «Укргідроенергобуд» відповідних тендерних процедур.

Варто також зазначити, що Міжнародний тендер № UHE/TRF/T/10-17 «Закупівля десяти (10) трансформаторів та супутніх послуг» проводиться в межах Проекту «Реабілітація гідроелектростанцій», який фінансується за рахунок позик Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Кредитна угода з ЄБРР ратифікована Законом України «Про ратифікацію Кредитної угоди (Проект «Реабілітація гідроелектростанцій») між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку» від 18.09.2012 р. № 5255-VI. Фінансова угода з ЄІБ ратифікована Законом України «Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект «Реабілітація гідроелектростанцій») між Україною та Європейським інвестиційним банком» від 19.11.2013 р. № 685-VII. Відповідно до умов зазначених угод, позичальник зобов’язаний керуватись стандартними положеннями та умовами ЄБРР і ЄІБ.

ПрАТ «Укргідроенерго» отримало від ПрАТ «Запоріжтрансформатор» лист-звернення щодо підтримки національного виробника в тендерах за Проектом «Реабілітація гідроелектростанцій». В свою чергу ЄБРР так прокоментував це питання:

«Усі тендери, що проводяться відповідно до політики і правил закупівель ЄБРР, відкриті для участі фірм з будь-якої країни. І навіть якщо участь в тендерах компаній із країн, що розвиваються, а також із країн, де Банк проводить свої операції, вітається на рівних умовах, будь-які преференції місцевим компаніям заборонені.

З огляду на той факт, що це не перший тендер, який проводиться в межах Проекту «Реабілітація гідроелектростанцій» і багатьох поточних проектів ЄБРР в Україні, і з огляду на те що українські компанії активно і успішно беруть участь в тендерах ЄБРР, ми вважаємо, що наша політика і правила закупівель не заважають українським компаніям брати участь у тендерах і в подальшому отримувати контракти.

Вимоги, що стосуються фінансового становища учасника в тендері № UHE/TRF/T/10-17, встановлені в тендерній документації відповідно до стандартних вимог ЄБРР, та спрямовані на те, щоб в учасників на момент присудження контракту були фінансові ресурси для задовільної реалізації проекту».

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Поділитися: