Все буде Україна!

Укргідроенерго бере участь у XVI Міжнародному форумі «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє»

Укргідроенерго бере участь у XVI Міжнародному форумі «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє»

Актуально
06-11-2018
6 листопада у Міжнародному виставковому центрі розпочав роботу XVІ Міжнародний форум «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє», участь у якому бере і ПрАТ «Укргідроенерго».

У форматі форуму 240 національних та закордонних компаній з 17 країн світу представили свої підприємства на галузевій експозиції. Представники ПрАТ «Укргідроенерго» презентували компанію, розповідаючи про сучасний стан та перспективи подальшого розвитку Товариства та гідроенергетики в цілому у енергетичній галузі.

Відкриття форуму розпочалося з урочистої церемонії, після якої представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України оглянули стенд ПрАТ «Укргідроенерго» та поспілкувалися із головним інженером Товариства Вадимом Рассовським, який ознайомив присутніх із сучасним станом розвитку компанії та перспективними планами та проектами.

У рамках форуму відбулась низка конференцій та панельних дискусій, у тому числі круглий стіл «Водогосподарсько-енергетичний комплекс та шляхи подальшого розвитку гідроенергетики в Україні», на якому з доповідями виступили фахівці Укргідроенерго: Іван Жданов «Досвід і практика реалізації проекту (реконструкція) діючої гідроелектростанції» та Сергій Кучер «Велика гідроенергетика ХХІ сторіччя – виклик та обмеження».

Особливістю першого дня цьогорічного форуму став «Енергоквест» для студентської молоді. Метою заходу стало ознайомлення молоді (студентів, школярів, учнів коледжів) з ключовими напрямками та аспектами діяльності Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, НАЕК «Енергоатом», ВП «АТЦ» НАЕК Енергоатом», ПрАТ «Укргідроенерго» та SIEMENS Україна у формі інтерактивного квесту. Згідно з сюжетом «Невідома подія призвела до втрати електроживлення м. Київ. Мегаполіс знаходиться у стані загального хаосу серед містян. Командам необхідно відновити електропостачання та врятувати столицю України». Кожній команді потрібно було відвідати 5 зон, що розташовані на базі стендів енергетичних підприємств та зібрати фішки та ключі для перемоги. Відтак до стенду Укргідроенерго прибували команди, фахівці компанії ставили учасникам питання щодо діяльності Товариства. Слід зазначити, що сучасна молодь виявила достатньо велику обізнаність у питаннях гідроенергетики, що приємно вразило представників Укргідроенерго.

За словами організаторів виставки загальна ділова програма покликана зосередити увагу фахівців на підвищенні рівня енергетичної безпеки країни, впровадженні структурних реформ у паливно-енергетичному комплексі України, модернізації підприємств і механізмах залучення інвестицій та інших актуальних питаннях.

Варто зазначити, що вже багато років поспіль Укргідроенерго бере активну участь у роботі форуму, метою якого є:

  • сприяння реалізації Енергетичної стратегії України до 2035 року для забезпечення надійного й ефективного функціонування енергосистеми країни, енергетичної незалежності та безпеки держави;
  • демонстрація досягнень в паливно-енергетичному комплексі, націлених на модернізацію енергетичної інфраструктури, її технологічний, організаційний, нормативно‑правовий та науковий розвиток;
  • створення ефективного майданчика для щорічних зустрічей енергетичного співтовариства, запуску нових проектів, ознайомлення зі світовими тенденціями і перспективами розвитку енергетики, плідного діалогу бізнесу і влади.

XVІ Міжнародний форум «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» проходитиме з 6 до 8 листопада у Міжнародному виставковому центрі.

Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

Поділитися: