Все буде Україна!

В Укргідроенерго відбулись відкриті слухання щодо перегляду тарифів на відпуск електроенергії ГЕС і ГАЕС та інвестиційної програми Товариства на 2018 рік

В Укргідроенерго відбулись відкриті слухання щодо перегляду тарифів на відпуск електроенергії ГЕС і ГАЕС та інвестиційної програми Товариства на 2018 рік

25-04-2018
24 квітня в апараті управління Укргідроенерго відбулися відкриті слухання питання внесення змін до тарифів на відпуск електричної енергії ГЕС і ГАЕС та коригування інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2018 рік.

На слуханнях були присутні генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Віталій Кушніров, начальник управління генеруючих підприємств НКРЕКП Олексій Чуприна, представники громадськості та фахівці Укргідроенерго.

Зі вступним словом до присутніх звернувся головуючий громадських слухань - заступник генерального директора ПрАТ «Укргідроенерго» Василь Шкураков зазначивши:

«На виконання вимог Постанови НКРЕКП від 30.06.2017 № 866 «Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» на відкриті слухання виносяться питання встановлення тарифів на відпуск електричної енергії ГЕС і ГАЕС та схвалення інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2018 рік».

Заступник генерального директора повідомив, що розмір затвердженого тарифу на відпуск електричної енергії для товариства на даний час становить 70,20 коп./кВтг., у тому числі: ГЕС –  28,14 коп./кВтг., ГАЕС – 288,85 коп./кВтг.

Діючий тариф лише на 79 % забезпечує покриття необхідних витрат на оплату праці. Потреба ПрАТ «Укргідроенерго» у додаткових коштах для забезпечення досягнутого у попередніх роках рівня оплати праці та виконання вимог, передбачених чинним законодавством, Галузевою угодою і Колективним договором, складає 110,8 млн грн. Окрім того, для сплати єдиного соціального внеску додатково необхідно 24,4 млн грн.

В ході зустрічі фахівцями Товариства були підняті питання необхідності коригування плану з виробництва та відпуску електроенергії, збільшення рентної плати за використання води для потреб гідроенергетики, послуг виробничого характеру, витрат на паливно-мастильні матеріали, коригування витрат на електроенергію на заповнення водойм ГАЕС, погашення кредитів та сплату відсотків за ними та інших витрат.

Заступник генерального директора зі стратегії та інвестицій Володимир Руденко повідомив присутніх про запропоновані зміни у складі інвестиційної програми на 2018 рік:

«Коригування інвестиційної програми зумовлено необхідністю перегляду обсягів капітальних інвестицій проектів будівництва, які не були забезпеченні належним фінансуванням на початку року, включенням до програми нових інвестиційних проектів, уточненням вартості будівництва об"єктів у поточному році, у тому числі у зв"язку із зміною Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розміру кошторисної заробітної плати у будівництві, коригуванням вартості будівництва об"єктів за результатами проведених тендерних процедур та фактичних закупівель, уточненням обсягів фінансування за рахунок коштів МФО тощо. При цьому загальна сума інвестиційної програми на 2018 рік збільшиться на 1 450,7 млн грн без ПДВ (з 3 446,4 млн. грн до 4 897,1 млн. грн)».

Підводячи підсумки слухань Василь Шкураков наголосив, що з урахуванням додаткових витрат пропонується встановити розмір тарифу на відпуск електричної енергії ПрАТ «Укргідроенерго» на 2018 рік на рівні 97,02 коп./кВтг., у тому числі: ГЕС – 38,92 коп./кВтг., ГАЕС –  467,47 коп./кВтг.         

Після детального ознайомлення з інформацією доповідачів, учасники відкритих слухань підтримали наміри компанії щодо встановлення тарифів на відпуск електричної енергії ГЕС і ГАЕС та схвалення інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2018 рік в запропонованому Товариством розмірі.

Поділитися: