Все буде Україна!

В Укргідроенерго відбувся брифінг щодо готовності Товариства до водопілля

В Укргідроенерго відбувся брифінг щодо готовності Товариства до водопілля

06-04-2018
5 квітня в апараті управління Укргідроенерго відбувся брифінг щодо готовності Товариства до весняної повені та основних заходів по підготовці гідротехнічних споруд компанії до пропуску водного стоку за участі керівництва Товариства та журналістів провідних ЗМІ України.

На початку брифінгу генеральний директор Ігор Сирота наголосив на відсутності загрози підтоплень на річках басейну Дніпра та готовності станцій до пропуску весняної повені 2018. 

«Цьогорічний середньостатистичний паводок є набагато кращим за минулорічний. Ми розраховуємо не лише убезпечити населення від підтоплення, але й при цьому закумулювати достатньо води для виробництва електроенергії», ─ зазначив генеральний директор компанії.

За інформацією Українського гідрометереологічного центру масового досягнення небезпечних відміток не очікується, вода залишатиметься на заплаві на вже затоплених ділянках з поступовим зменшенням шару затоплення.  Гідрологічна ситуація на річках України спокійна, рівні води знаходяться у межах русел. Попередньо наданий прогноз Гідрометцентру на березень 2018 справдився: інтервал очікуваних значень був встановлений як 1750-2050 м³/с. За оновленою інформацією на І декаду квітня очікується приплив води до Київського водосховища в об’ємі 2350-2650 м³/с, у ІІ декаді ‒ 3000-3400 м³/с, і 3650-4150 м³/с у ІІІ декаді, що є меншим за попередній довгостроковий прогноз на водопілля.

Відповідно до вказаних даних ані гідротехнічні споруди, ані мостові переходи, ані об’єкти господарювання та інфраструктури не постраждають в наслідок пропуску весняного водопілля через водосховища дніпровського каскаду.

Цьогоріч об’єм води збільшився у порівнянні з минулим роком, тож за рахунок цього станом на початок 2018 року компанії вдалося збільшити виробництво електроенергії на 1 мільярд кВт/годину, в подальшому планується збільшення виробництва ще приблизно на 1,7 мільярди кВт/годину.

«Минулі роки були маловодними. Цього року перша хвиля водопілля розпочалася ще в січні за рахунок високих температур у цьому місяці. У 2017 ми виготовили близько 9 мільярдів кВт/годину електроенергії. Цьогоріч плануємо цю цифру збільшити до позначки близько 11,5 мільярдів», — додав Ігор Сирота.

Робота Об’єднаної енергетичної системи України в період водопілля традиційно буде зазнавати певного навантаження при регулюванні добового графіка споживання електроенергії, однак гідротехнічні споруди та обладнання всіх ГЕС і ГАЕС ПрАТ «Укргідроенерго» перебувають у працездатному стані і можуть виконувати своє функціональне призначення в запланованих режимах.

Також керівники компанії відповіли на питання про розбудову та реконструкцію станцій Товариства.

Поділитися: