Все буде Україна!

З жовтня відбулись громадські слухання в НКРЕКП щодо перегляду тарифу на електроенергію для ПрАТ «Укргідроенерго» на 2018 рік

З жовтня відбулись громадські слухання в НКРЕКП щодо перегляду тарифу на електроенергію для ПрАТ «Укргідроенерго» на 2018 рік

Офіційно
04-10-2018
В ході слухань були розглянуті зауваження та пропозиції ПрАТ «Укргідроенерго» щодо внесення змін до діючих тарифів на відпуск електричної енергії та Інвестиційну програму Товариства на 2018 рік.

Приводом для звернення Укргідроенерго до НКРЕКП стало недостатнє  забезпечення тарифом необхідних витрат, що виникають у процесі виробничої та інвестиційної діяльності Товариства.    

НКРЕКП врахувала деякі пропозиції ПрАТ щодо перегляду статей витрат на послуги виробничого характеру, коригування суми погашення кредитів та сплати відсотків, а також перерозподілу статей витрат структури тарифів на виробництво електроенергії ГЕС та ГАЕС на 2018 рік.

В той же час регулятором не враховано позицію «Укргідроенерго» щодо включення до тарифу додаткового обсягу витрат на оплату праці. При потребі у додатковому фінансуванні 124,8 мільйонів гривень на оплату праці (з урахування єдиного соціального внеску), НКРЕКП враховано лише 10,3 млн. грн. 

Результатом недофінансування статті витрат на оплату праці є ризики втрати кваліфікованих кадрів, невиконання Товариством окремих вимог (гарантій) Колективного Договору та зниження соціальних стандартів для працівників Товариства.

Також Національна комісія відмовилась врахувати ряд пропозицій «Укргідроенерго» щодо збільшення тарифного наповнення ряду інвестиційних проектів.

Як раніше повідомляла прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго», 1 жовтня в компанії відбулося відкрите обговорення з громадськістю встановлення тарифів на відпуск електричної енергії ГЕС і ГАЕС та Інвестиційної програми Товариства на 2019 рік.

 Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

Поділитися: