Все буде Україна!

Золотий фонд нації. Василь Субота

Золотий фонд нації. Василь Субота

06-12-2018
19:00
5 грудня на Сокирянщині отримав ювілейну медаль до 100-річчя Буковинського віча Василь Субота ‒ директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС».

Починаючи з квітня 2015 року, володар почесного звання «Заслужений енергетик України», відзнаки Президента України – ювілейної медалі «25 років незалежності України» та цінного подарунка Голови Верховної Ради України, Міжнародної нагороди «Золотий меркурій», ордену «За розбудову України», нагрудного знаку «Почесний працівник „Укргідроенерго“», медалі «Почесний Турбобудівельник» та відзнаки Чернівецької ОДА, депутат Чернівецької обласної ради VII-го скликання Василь Субота очолив філію «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС».

Кермуючи найбільшою у Європі та однією з найбільших у світі гідроелектростанцією, він вимагає від працівників такої ж відданості обраній справі, яку проявляє сам, щиро радіє кожному здобутку своїх співробітників. У непростих економічних і політичних умовах із вводом у промислову експлуатацію гідроагрегату № 3 (із 7-ми запроектованих) держава додатково отримала 324 МВт у генераторному режимі та 421 МВт регулюючої потужності – у насосному, тобто Дністровська ГАЕС вийшла на проектну потужність першої черги у генераторному режимі – 972 МВт і 1263 МВт – у насосному. Все це стало можливим завдяки невтомній праці колективу, неабиякій сумлінності у виконанні поставлених державою задач.

Йдуть роки і нові ювілеї і дати, збагачені досвідом, знаннями, мудрістю, визнанням і шаною відмічають ім’я директора філії в історії. Останнім прикладом є відзнака серед почесних імен країни: у березні 2017 року у столичному ТОВ «Видавництво Логос Україна» вийшло друком видання «Почесні імена країни. Еліта держави».

«Шануй роботу і людей!» ‒ девіз видатного енергетика, якого ми вітаємо сьогодні зі здобуттям почесної медалі, як символа шани та вдячності за його невтомну роботу.

Прес-служба "Укргідроенерго"

Поділитися: