Все буде Україна!

5 енергетичних мегатрендів у Латинській Америці у 2023 році

5 енергетичних мегатрендів у Латинській Америці у 2023 році

24-01-2023
Americas Market Intelligence (AMI) опублікував новий звіт під назвою «5 мегатрендів в енергетичному секторі Латинської Америки на 2023 рік і після», в якому проаналізовано тенденції енергетичного ринку континенту.

Компанія провела понад 100 досліджень енергетичного сектору Латинської Америки упродовж декількох років та підготувала аналітику, що охоплює ринок нафти й газу, ринок відновлюваних джерел енергії, ринок зберігання енергії та ринок водню.

Ось п’ять основних змін, які визначатимуть майбутнє енергетичного сектору Латинської Америки у найближчому майбутньому:

  • зростання попиту на природний газ і зростання експорту скрапленого природного газу;
  • розподілена генерація затьмарить сонячну енергетику загального масштабу, оскільки мережа страждає від недостатніх інвестицій;
  • успіх «зеленого» водню обмежуватиметься виробництвом похідних;
  • Латинська Америка стане основним джерелом сировини для відновлюваних джерел палива;
  • рішення для накопичувачів енергії матимуть обмежене застосування.

«Відколи ми опублікували енергетичні мегатренди у 2021 році, ринок кардинально змінився через низку факторів», — пояснює Артур Дікін, директор енергетичної практики AMI. «Війна в Україні, можлива рецесія, зміни в регулюванні, перевантажені електромережі та інші фактори змусили нас переглянути наші аналізи та запропонувати новий набір мегатрендів на основі достовірних даних і поточних ринкових умов», — говорить Дікін.

«Загалом ми сподіваємося, що цей звіт допоможе енергетичним операторам, постачальникам обладнання та інвесторам глибше зрозуміти ризики та можливості в Латинській Америці. Оскільки ми постійно проводимо дослідження ринкової інформації, ми отримали стратегічне цілісне уявлення про регіон, яким хотіли поділитися», - підсумовує він.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Americas Market Intelligence

Поділитися: