Все буде Україна!

Чеський народ підтримує українців у боротьбі за свободу і незалежність

Чеський народ підтримує українців у боротьбі за свободу і незалежність

01-12-2022
Днями Укргідроенерго відвідала делегація представників підприємств енергетичного машинобудування Чеської Республіки на чолі із заступником Міністра закордонних справ Мареком Свободою. Під час цієї зустрічі з керівництвом нашої компанії було обговорено ряд важливих питань щодо енергетичної безпеки України та підтримки роботи енергетичної інфраструктури.

Чеські люди — одні з тих, хто постійно допомагає Україні від початку повномасштабного наступу: медикаментами, військовою технікою та амуніцією. І це стало головним драйвером зустрічі.

Гості наочно оглянули наслідки ракетних ударів по нашим ГЕС і як фахівці оцінили умови нашої роботи сьогодні. Чеська сторона готова допомагати як в режимі невідкладної допомоги, так і зацікавлена в довгостроковому співробітництві та інвестуванні в економіку країни, зокрема, і в енергетичний сектор. 

«Чехи та чеський уряд завжди підтримували українців у боротьбі за свободу та незалежність. Ми пишаємось українцями, як нацією. Думаємо і над тим, як допомогти українцям пережити холодний сезон в умовах російського терору. Ми прийняли близько трьохсот тисяч українців. Жодного не залишили на вулиці. Кожен на своєму рівні допомагає як може», - зазначив заступник Міністра закордонних справ Марек Свобода.

У свою чергу генеральний директор Укргідроенерго подякував чеській делегації за всебічну підтримку та зауважив, що в подальшій перспективі Чехія та Україна матимуть чимало спільних проєктів, зокрема, і в енергетиці. Адже потенціал та напрацювання обох країн в цьому напрямку - колосальні. 

«Навіть у складні часи енергетики України продовжують працювати в цілодобовому режимі і відновлювати зруйноване, аби забезпечити українців електроенергією. Переконаний, що Чехія і надалі залишатиметься нашим союзником і стане надійним партнером у подальшій реалізації післявоєнної стратегії відбудови, розвитку та інновацій. А співпраця із провідними компаніями Чеської республіки тільки поглиблюватиметься», - наголосив Ігор Сирота.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: