Все буде Україна!

До 2030 року ринок гідроенергетики складе 371,8 млрд доларів США

До 2030 року ринок гідроенергетики складе 371,8 млрд доларів США

20-02-2023
Очікується, що до кінця 2030 року обсяги світового ринку гідроенергетики складатимуть близько 371,8 млрд доларів США, а його середньорічний темп зростання складе 5,16 %. Про це йдеться у новому звіті Precedence Research.

Як повідомляє Altenergymag, у 2022 році глобальний ринок гідроенергетики оцінювався у 248,6 млрд доларів США. Ефективно використовуючи величезні запаси води, доступні у всьому світі, можна виробляти значну кількість чистої енергії, аби задовольнити значну частину світового попиту на елетроенергію, який зростає стрімкими темпами. На сьогодні гідроенергетика розвивається у більш ніж 100 країнах, але вона як і раніше є ключовим елементом енергетики у Сполучених Штатах. Водосховища відіграють значну роль у господарській діяльності, використовуючись для питного водопостачання, потреб сільського господарства та генерації енергії. Оскільки гідроелектростанції  здатні задовольняти пікові потреби в електроенергії упродовж дня, гідроенергетика стала надійним джерелом покриття таких навантажень.

Спалах COVID-19 істотно вплинув на ринок гідроенергетики, змусивши інвесторів відмовитись від майбутніх проєктів та порушивши глобальний ланцюжок постачань. Попри те, що ринок динамічно розвивається, очікується, що антиковідні заходи призведуть до відтермінування деяких проєктів упродовж прогнозованого періоду. Очікується, що найближчим часом робота ринку визначатиметься такими факторами як збільшення кількості нових гідроенергетичних проєктів за підтримики урядів та зростаючим попитом на стабільну електроенергію.

Регіональний вимір

Відповідно до прогонозу, Азійсько-Тихоокеанський регіон збереже свої домінуючі позиції на світовому ринку гідроенергетики у період до 2030 року. Також очікується, що Північна Америка продемонструє неймовірне зростання. У США була прийнята низка законів, спрямована на те, аби розкрити невикористаний потенціал галузі за рахунок збільшення існуючих та будівництва нових гідроенергетичних потужностей. Завдяки великому обсягу інвестицій у Південній Америці та Африці, гідроенергетика розвиватиметься, продовжуючи генерувати значну частину електроенергії з води у світі.

Динаміка ринку

Розвиток глобальної гідроенергетики обумовлений зростаючим попитом на стійку енергію у світовому масштабі. Цей попит виріс в результаті швидкої урбанізації та індустріалізації, особливо в країнах, які розвиваються. Ініціативи урядів зі зниження вуглецевого сліду у багатьох країнах, включаючи Німеччину, Індію, США та Японію, збільшили потребу у відновлюваних джерелах енергії. Ці ініціативи спрямовані на скорочення кількості енергії, яка виробляється з використанням викопного палива. В усьому світі, особливо у Азійсько-Тихоокеанському регіоні, були розроблені чисельні гідроенергетичні проєкти для задоволення зростаючого попиту на ВДЕ.

За даними Міжнародного енергетичного агентства, гідроенергетика генеруватиме 60,7% усієї стійкої енергії, яка вироблятиметься у світі у 2023 році, що зробить її найбільш значним джерелом відновлювальної енергії у світі. Разом з тим світовий гідроенергетичний сектор зіштовхнеться з обмеженнями росту через високі інвестиційні та експлуатаційні витрати, а також тривалий період окупності.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Renewable Energy World

Поділитися: