Все буде Україна!

Енергетичної кризи можна уникнути ефективно використовуючи гідроенергетику та сонячну енергію

Енергетичної кризи можна уникнути ефективно використовуючи гідроенергетику та сонячну енергію

21-11-2022
Енергетична криза та неналежне використання енергетичних ресурсів викликають дедалі більше занепокоєння.
Нині світова спільнота зосереджує увагу на розробці механізмів, за допомогою яких буде оптимізовано використання природних ресурсів. Зокрема, енергії сонця, вітру та води.

Про це зазначив генеральний директор 3 Ray Solution Імран Імтіаз Батт під час семінару «Енергозбереження та ефективне використання ресурсів».

«Кожну секунду близько 173 000 терават сонячної енергії досягає поверхні Землі, що може легко забезпечити електроенергію, яка в 10 000 разів перевищує поточне виробництво в усьому світі. Якщо лише 16 % загальної площі пустелі Сахара буде покрито сонячними батареями, то можна буде задовольнити загальну потребу в енергії», - підкреслив Батт.

Також він акцентував увагу на гострій потребі в обізнаності студентів щодо цих питань. Що в свою чергу нині буде корисним для економічного розвитку.

Укргідроенерго, як одна із провідних енергетичних українських компаній, також значну увагу приділяє розвитку «зеленої» енергії. 

«У світі відбуваються зміни у підходах до формування енергетичної політики держав: здійснюється перехід від застарілої моделі функціонування енергетичного сектору, в якому домінували великі виробники, викопне паливо, неефективні мережі, недосконала конкуренція на ринках природного газу, електроенергії, вугілля – до нової моделі, в якій створюється більш конкурентне середовище, вирівнюються можливості для розвитку та віддається перевага підвищенню енергоефективності й використанню енергії із відновлювальних та альтернативних джерел», - зазначає генеральний директор Товариства Ігор Сирота.

За матеріалами Dailytimes 

Поділитися: