Все буде Україна!

Фахівці Укргідроенерго визначили шляхи підтримки громадян та бізнесу на тимчасово окупованих територіях

Фахівці Укргідроенерго визначили шляхи підтримки громадян та бізнесу на тимчасово окупованих територіях

22-07-2022
Задля більш ефективного захисту прав громадян та юридичних осіб на території Херсонської області, де розташована Каховська ГЕС, необхідна низка рішень РНБО, КМУ щодо визначення цих територій тимчасово окупованими територіями. Також є потреба в рішеннях щодо визначення лінії зіткнення, адміністративної межі, встановлення особливого правового режиму, поширення на зазначені території положень Закону щодо гарантування права власності, режиму майна, здійснення економічної діяльності, переміщення товарів.

Здійснений юристами компанії аналіз положень Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України” буде корисним для всіх громадян та організацій, діяльність яких пов’язана з тимчасово окупованими територіями.

Виходячи із законодавчо закріплених норм та ситуації, що склалась на окремих територіях, правники Укргідроенерго звертають увагу на порядок реалізації окремих положень, що стосуються  порядку в'їзду осіб на ТОТ та виїзду з неї, дотримання гарантії прав і свобод громадян України, які виїхали за межі ТОТ, захисту виборчих прав громадян України.

Особлива увага звертається на загрози, що створюють незаконні органи, їх посадові та службові особи, дії та рішення яких є недійсними і не створюють правових наслідків.

Окрім того, важливо враховувати особливості порядку переміщення товарів, реалізації права на спадкування, приватизації об’єктів державної та комунальної власності, розташованих на тимчасово окупованих територіях.

Детальніше про застосування норм згаданого законодавства можна довідатись з презентації.

Нагадаємо, оприлюднена раніше частина аналізу згаданого закону стосувалась особливостей діяльності державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій в умовах особливого правового режиму, захисту прав і свобод людини, громадянина, а також прав і законних інтересів юридичних осіб.

Пресслужба УГЕ

Фотогалерея

Поділитися: