Все буде Україна!

GE модернізує польську гідроакумулюючу електростанцію, потужністю 500 МВт

GE модернізує польську гідроакумулюючу електростанцію, потужністю 500 МВт

10-05-2023
Компанія GE Renewable Energy отримала контракт від польської компанії PGE Odnawialna на заміну чотирьох насосних турбін і генераторів, потужністю 125 МВт, на гідроакумулюючій електростанції Porabka Zar.

GE Hydro Solutions спроєктує, виготовить і поставить обладнання, а також забезпечить системи збудження і управління в процесі заміни 40-річних турбін на нові.

Porabka Zar є другою за величиною гідроакумулюючою електростанцією в Польщі й надає допоміжні послуги для енергосистеми країни.

Президент та головний виконавчий директор GE Hydro Solutions Паскаль Раду заявив: «Цей проєкт реабілітації є першим масштабним проєктом такого роду в Польщі за останні 40 років. Ми раді бути його частиною і підтримувати PGE Odnawialna в процесі модернізації. Ми демонструємо, що Польща докладає всіх зусиль для досягнення нульового рівня викидів до 2050 року. Нове обладнання допоможе підвищити гнучкість та надійність станції і, як наслідок, стабілізувати енергосистему країни».

GE також погодилася здійснювати шеф-нагляд за процесом монтажу та введення в експлуатацію чотирьох нових блоків. Їх комерційна експлуатація розпочнеться у 2028 році.

Очікується, що реалізація проєкту дозволить продовжити термін експлуатації ГЕС на багато десятиліть, підтримуючи Польщу в прискоренні її енергетичного переходу.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Wwtech

Поділитися: