Все буде Україна!

Греція до 2030 року збільшить обсяг відновлюваної енергії на 9 ГВт

Греція до 2030 року збільшить обсяг відновлюваної енергії на 9 ГВт

27-01-2023
Греція представила переглянутий Національний план з енергетики та клімату. Згідно з ним до 2030 року в країні на 55% буде скорочено викиди CO2, а частка відновлюваних джерел у структурі виробництва електроенергії сягне 80%.

Як повідомляє Balkan Green Energy News, новий Національний план з енергетики та клімату є значним кроком вперед у енергетичному переході країни, оскільки націлений на 28 ГВт відновлюваних джерел енергії до 2030 року порівняно з 19 ГВт за попереднім планом.

Зокрема, мета для наземної вітроенергетики була збережена на рівні 7 ГВт з додаванням 2,7 ГВт офшорної вітрової енергії. Для гідроенергетики мета встановлена на рівні 4 ГВт, включаючи 600 МВт нових потужностей. В документі також зафіксовані плани виробництва електроенергії  з біомаси, біогазу, а також геотермальної енергії.  Очікується, що більша частина відновлюваної енергії генеруватиметься сонячними станціями - 14,1 ГВт проти 7,7 ГВт за попереднім планом.

Уряд також розраховує на розвиток технологій зі збереження енергії, щоб полегшити енергетичний перехід. Очікується, що батареї сягнуть показника 5,6 ГВт, а водень вперше зіграє певну роль з 1,2 ГВт в електролізерах.

Окрім цілей до 2030 року, новий план також встановлює цілі до 2050 року зі сподіваннями на майже повну декарбонізацію. Очікується, що потужність сонячних станцій до цього часу сягне 34 ГВт, у той час як наземних вітрових 10 ГВт, а офшорних – 17 ГВт. Потужність електростанцій, що працюють на природному газі, скоротиться до 5 ГВт.

Міністр навколишнього середовища та енергетики Костас Скрекас заявив, що Греція прагне стати однією з перших країн, які подадуть свій Національний план з енергетики та клімату до Європейської комісії для оцінки.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: