Все буде Україна!

Ігор Сирота: всі ГЕС і ГАЕС працюють, ми згуртувались, допомагаємо один одному і разом переможемо!

Ігор Сирота: всі ГЕС і ГАЕС працюють, ми згуртувались, допомагаємо один одному і разом переможемо!

26-02-2022
Колеги- гідроенергетики, українці, звертаюсь до кожного з вас.

Минув ще один день нашої героїчної боротьби проти окупаційних військ, які сіють горе та смерть на теренах нашої держави. Уклінно дякуємо українським воїнам, які завзято і віддано боронять наші родини і мирне завтра для нашої свободи. Жоден із нас не народжений для війни, втім маємо згуртуватися і давати активну відсіч загарбникові.

Сьогодні зранку я провів оперативну нараду з території Канівської ГЕС. Наголошую ще раз, ВСІ станції компанії працюють, у режим посиленої охорони. Керівники, охорона, оперативний персонал знаходяться на робочих місцях, забезпечуючи функціонування гідротехнічних об‘єктів та виробіток електроенергії. В місцях посиленої небезпеки, де потрібно, працюють в укриттях. Решта співробітників продовжують працювати дистанційно.

Наголошую: сьогодні ми забезпечені усім необхідним задля нормальної роботи та виконання взятих на себе зобовязань з покриття пікових навантажень та забезпечення ОЕС України мобільним аварійним резервом.

У цей непростий час ми дорожимо кожним співробітником, багато з них пішли до лав тероборони або є військовозобов’язаними, багато хто допомагає армії або сам опинився в скрутних умовах через війну, тому мною було прийнято рішення про нарахування фінансової у розмірі трьох посадових окладів кожному співробітникові компанії. Сподіваюся, що ці кошти допоможуть родинам наших співробітників пережити часи невизначеності та зневіри.

Крім того, ГЕС і ГАЕС терміново були забезпечені додатковим фінансуванням на нагальні потреби для безперебійного функціонування об‘єктів, ремонти, закупівлі додаткового пального тощо

Окремо хотів би закликати усіх не панікувати та користуватися інформацією лише з перевірених джерел (сайт компанії uhe.gov.ua, сторінки Укргідроенерго у соцмережах та телеграм-канал).

Паніка і хаос - те, чого сьогодні сподівається від нас ворог, аби зробити нас більш слабкими.

Сьогодні низка ЗМІ розтиражувала інформацію про захоплення Київської ГЕС російськими найманцями. Ще раз заявляю: це недостовірна інформація! Справді, 26 лютого поблизу Київської ГЕС велася перестрілка, наші військові давали відсіч, але жодних російських диверсантів на території станції  не було, об‘єкт не захоплений, він перебуває під нашим контролем та працює у режимі посиленої охорони. Головний інженер Укргідроенерго, головний інженер Київської ГЕС та персонал, задіяний у виробничому процесі, перебувають на станції.

Я повертаюсь  з Канівської ГЕС до Києва і продовжую лишатись на цілодобовому зв‘язку з усіма, виконуючи свою роботу.
Будемо і надалі оперативно інформувати про всі новини.

І ще додам, що дякуючи кожному, хто став на захист рідної землі, ми зараз розробляємо механізм допомоги  загонам тероборони в місцях, де розташовані наші ГЕС та ГАЕС.

Лише об‘єднавшись, зможемо перемогти! Закликаю усіх: допомагайте українським воїнам, допомагайте одне одному. Дбайте про власну безпеку та безпеку оточуючих. Моліться за тих, хто захищає наше майбутнє.

З нами Бог та Україна!
Ігор СИРОТА

26 лютого 2022
12:00

Поділитися: