Все буде Україна!

Кременчуцька ГЕС: золотими руками гідроенергетиків кується наша перемога

Кременчуцька ГЕС: золотими руками гідроенергетиків кується наша перемога

10-12-2022
13:00
Майстер «золоті руки», - саме так характеризують колеги Віктора Коваленка, електрогазозварника шостого розряду електротехнічного цеху Кременчуцької ГЕС. Понад 20 років свого трудового життя Віктор Дмитрович віддав «своїй коханій станції, я  їй не зраджував і не зраджу ніколи». Ось так з любов'ю і романтично говорить він про свою роботу.

Своє життя з гідроенергетикою наш герой пов'язав у 2001 році електрослюсарем з ремонту електричних машин і трансформаторів. Працюючи на підприємстві, фахівець  розширює діапазон своїх знань, підвищує професійний рівень. У 2007 році він отримав п’ятий кваліфікаційний розряд електрослюсаря, в 2012 вже має шостий. А у 2022 році електрослюсаря Віктора Коваленка перевели на посаду електрогазозварника шостого розряду електротехнічного цеху Кременчуцької гідроелектростанції.

Віктор Дмитрович виконує особливо складні і відповідальні роботи з ремонту і реконструкції електричних машин постійного і змінного струму різних виконань, будь-яких систем охолодження обладнання, всіх потужностей і напруг із застосуванням спеціальних ремонтно-монтажних пристроїв та механізмів. Він вносить свої пропозиції щодо покращення технічних характеристик електрообладнання станції. Таких знань і таланту, які має Віктор Коваленко, як то кажуть, ще треба пошукати. Позитивний результат покладеного завдання він бачить вже на початку його виконання. Про таких  говорять: «Бачить горизонт і далеко за його межами».

«У мене мабуть на віку написано, що своє життя я повинен пов'язати з електрикою,- розповідає Віктор Дмитрович. –

Скільки себе пам'ятаю, з раннього дитинства крутивсь біля дядька у майстерні. Він поряд з батьківською хатою мешкав. Допомагав йому і разом з тим навчавсь управлятись з різним електричним приладдям. І його настанови дуже знадобились мені в житті. І цей багаж знань я використовую, поповнюю і практикую в чудовому колективі однодумців Кременчуцької гідроелектростанції. Я щасливий від того, що я є частинкою єдиної команди гідроенергетиків. Ми всі разом працюємо над виконанням важливого завдання щодо забезпечення енергетичної стабільності і безпеки України».

Відповідальний і витривалий, уважний і обережний, милосердний і товариський, постійно прогресуючий в роботі. Віктор Коваленко, людина яка своєю невтомною працею допомагає наближати очікувану Перемогу.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

Поділитися: