Все буде Україна!

Круоніську ГАЕС у Литві розширять, збудувавши п’ятий гідроагрегат

Круоніську ГАЕС у Литві розширять, збудувавши п’ятий гідроагрегат

12-05-2023
Компанія Ignitis Gamyba уклала контракт з Voith Hydro на будівництво п'ятого гідроагрегату на Круоніській гідроакумулюючій електростанції у Литві.

Як зазначає Hydro Review, перший гідроагрегат на Круоніській ГАЕС почав працювати в 1992 році, а останній - в 1998 році.

Литва прагне розширити використання відновлюваних джерел енергії, особливо сонячної та вітрової, щоб зробити країну менш залежною від імпорту енергоносіїв. Щоб компенсувати нестабільність цих джерел, Ignitis Gamyba інвестує близько 150 млн євро у розширення Круоніської гідроакумулюючої електростанції, потужністю 900 МВт, додавши до неї п'ятий агрегат.

Обсяг поставки Voith Hydro включає насосно-турбінну установку, генератор, перетворювач, трансформатор, опорну плиту, допоміжне обладнання та необхідні будівельні роботи для інтеграції установки в існуючу електростанцію. Компанія Voith Hydro виступає генеральним підрядником і відповідає за проєктування, виробництво і транспортування, а також монтаж і введення в експлуатацію агрегату на місці.

Новий гідроагрегат має бути введений в експлуатацію до кінця 2026 року.

Ignitis Gamyba є дочірньою компанією Ignitis Group, яка частково належить державі. Підприємства Ignitis Group працюють у Литві, Латвії, Естонії, Польщі та Фінляндії та постачають електроенергію 1,6 мільйонам клієнтів.

Voith Group - міжнародна технологічна компанія, що працює в енергетичній, нафтогазовій, паперовій, сировинній, транспортній та автомобільній галузях. Voith Hydro є партнером з постачання обладнання для гідроелектростанцій. Компанія Voith розробляє індивідуальні довгострокові послуги та рішення для великих і малих гідроелектростанцій, охоплюючи весь цикл і всі основні компоненти великих і малих комплексів, починаючи від генераторів, турбін, насосів і систем автоматизації і закінчуючи запасними частинами, технічним обслуговуванням, навчанням і цифровими рішеннями для «розумної» гідроенергетики.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: DELFI.lt

Поділитися: