Все буде Україна!

Люди доброї волі, які своїми діями наближають Перемогу

Люди доброї волі, які своїми діями наближають Перемогу

05-12-2022
Сьогодні увесь світ відзначає День волонтера. Для нас цей день в сучасний реаліях має особливе значення. Адже десятки тисяч людей в Україні з початку повномасштабного вторгнення частково або повністю змінили професії та стали волонтерами. Вони – місточок між спокійним життям глибокого тилу і вогневими рубежами на «нулі».

Співробітники Укргідроенерго також знаходять час для добрих справ. Зокрема, активно долучаються до плетіння маскувальних сіток у творчій майстерні «Вишгородські павучки». 

Щодня, зранку до пізнього вечора у Вишгороді небайдужі плетуть маскувальні сітки для військових. 

Волонтери творчої майстерні «Вишгородські павучки» облаштувались у приміщенні місцевої спортивної школи. Це чоловіки і жінки, дорослі і навіть діти. Тут для всіх є робота: одні ріжуть, інші плетуть різними техніками. А розпочиналось все із маленької кімнатки та неймовірного бажання допомагати і підтримувати наших захисників.

Як розповідає організаторка та координаторка творчої Майстерні з плетіння маскувальних сіток «Вишгородські павучки» Ірина Сергієнко  реалізацію ідеї плести сітки вона з чоловіком та подругою розпочали 28 лютого:

«Починали з маленького кабінету, де лиш поміщались рамка для сітки та кілька людей. Першу сітку передали для підрозділу чоловіка подруги, адже він з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України. Згодом, замовлення від наших бійців посипались практично з усіх гарячих точок нашої країни.  Ми сплели на цей час понад 9500 квадратних метрів сіток різних розмірів та призначення».

Тканину закуповують спеціальну, аби не обтяжувала при намоканні та не скручувалась. 

«Наразі, катастрофічно бракує людей, не вистачає рук, які б допомагали все це робити. Замовлення від військових досі приходять, і ми не встигаємо закривати всі їхні потреби

Приходьте до нас навіть на годинку. Цього буде достатньо - ми вас навчимо, і ви зможете приходити щодня. Прийде десять людей по годинці на одну сітку - і сітка буде готова», - додає волонтерка.

«Працювати на перемогу важливо не лише безпосередньо на фронті, а й у тилу, - зазначає співробітниця Укргідроенерго Анна, яка з лютого прийняла рішення роботи все, що у її силах, щоб підтримати наших військових на передовій. 

Нині дівчина за першої ж можливості долучається до виготовлення маскувальних елементів, володіє кількома техніками плетіння та активно навчає інших. 

«Плетіння - кропітка ручна робота. Але ми дуже радіємо, коли закінчуємо чергову сітку, адже це може врятувати життя нашим захисникам. Тому, у кого є вільний час, приходьте сюди хоча б на декілька годин і допомагайте нашим «павучкам» плести сітки», - закликає Анна.

«Нині в умовах планових відключень можна провести час з користю. А за чотири години, навіть новачок може сплести чималу площу сітки. Тим паче, наші працівники подбали про резервне освітлення для вишгородських павучків», - розповідає співробітниця компанії Тетяна. - Мені дуже хочеться хоч якось підтримати наших військових. Весь час думаєш, що треба бігти сюди, особливо, як новини послухаєш – і біжиш, як на свій фронт».

У Вишгородських павучків уже сформувався «кістяк» тих, хто приходить щодня. Є люди, які прибігають на годинку під час обідньої перерви чи у вихідні. Але всі вони переконані, що плести маскувальні сітки - це значно веселіше та корисніше, аніж просто переглядати без кінця новини в телефоні.

Пресслужба УГЕ

 

Поділитися: