Все буде Україна!

«Мені завжди було цікаво дізнатися більше про енергетику»

«Мені завжди було цікаво дізнатися більше про енергетику»

21-12-2022
Коли хтось досягає професійного успіху, завжди цікаво розгадати, в чому ж секрет цього щасливчика. У кожного дорога до успіху своя. Хтось був цілеспрямованим і наполегливим, хтось намагався налагоджувати контакти з людьми, а комусь просто посміхнулася фортуна. Усі історії успіху як і люди різні, вони зовсім не схожі один на одного.

Сьогодні своєю історією професійного шляху поділився заступник начальника цеху комп’ютерних технологій релейного захисту та зв’язку Андрій Попович.

Андрій ще з дитинства цікавився енергетикою. Його сім’я тісно пов’язана з будівництвом та розвитком гідроелектростанції у Вишгороді. Адже ще його дідусь працював на будівництві станції. Тому вибір професії для молодого та амбітного хлопця був очевидний.  

«Мені завжди було цікаво дізнатися більше про енергетику. Тому вступив на спеціальність електричні станції», - розповідає Андрій Попович.

Ще будучи студентом Київського Політехнічного Університету та навчаючись за спеціальністю електричні станції,  Андрій проходив навчально-виробничу практику в Укргідроенерго.

Компанія активно взаємодіє із рядом навчальних закладів з метою залучення молодих фахівців на стадії навчання, для проходження практики на філіях та подальшим працевлаштуванням фахівців. Тому Андрій відразу вирішив використати шанс та потрапити на станцію для проходження практики.

«Одразу зрозумів, що на станції можна не лише отримати практичні знання, а  й проявити себе та в майбутньому реалізувати свої професійні можливості», - зазначає заступник начальника цеху КТРЗ.

Після проходження практики Андрій працював над написанням  та підготовкою до  захисту дипломної роботи. Тому вибір наставника для такого відповідального  етапу в навчанні було не менш важливим.

«Я мав змогу почерпнути знання та  бесціннний досвід для написання дипломного проєкту під керівництвом голови науково-технічної ради Поташника Семена Ізрайлевича», - згадує Андрій Попович.

Успішно закінчивши навчання Андрій у 2010 році прийшов працювати на філію «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» електромонтером з ремонту апаратури релейного захисту і автоматики. На початку своєї професійної діяльності отримав четвертий розряд дільниці автоматики ЦКТРЗЗ. Активний та завжди ініціативний молодий спеціаліст постійно підвищував свою кваліфікацію, проходив відповідне навчання та завжди був уважний до практичних  повчань свої колег. Тому у 2012 році став інженером цеху КТРЗЗ.  Згодом став заступником начальника цеху на філії.

«Я завжди йшов до своєї мети, прагнув вдосконалюватися та бути кращим у своїй професії. Саме гідроенергетика відкрила мені таку можливість і продовжує її надавати. Зараз робота на станції для мене – це дуже цікава чоловіча робота, відкриті можливості до розвитку в професійній діяльності та постійна фінансова стабільність», - зазначає Андрій Попович.

Пресслужба філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС»

Поділитися: