Все буде Україна!

На австралійській ГАЕС Wivenhoe проведуть капремонт

На австралійській ГАЕС Wivenhoe проведуть капремонт

05-06-2023
Гідроелектростанція Wivenhoe Pumped Storage потужністю 570 МВт, єдина гідроелектростанція в австралійському штаті Квінсленд, пройде капітальний ремонт вартістю 17 мільйонів доларів США, щоб забезпечити її подальшу надійну роботу.

Як повідомляє Hydro Review, завдяки капітальному ремонту на державній станції Wivenhoe, буде створено 100 нових робочих місць.

«Робота, яку ми виконуємо, вимагає висококваліфікованої робочої сили і під час капітального ремонту кількість людей на об'єкті значно збільшиться», - зазначив Тревор Тернер, керівник об'єкту Wivenhoe. «Наша команда повинна буде працювати за трьома окремими напрямками, які включають переважно роботу на висоті та в обмеженому просторі, щоб оглянути і, за необхідності, відремонтувати конструктиви електростанції, яка знаходиться приблизно на 50 м нижче рівня дамби Wivenhoe».

За його словами, команда також працюватиме у трубопровідній інфраструктурі діаметром 6,5 м і довжиною понад 400 м, яка з'єднує верхнє водосховище з електростанцією.

Гідроакумулююча електростанція Wivenhoe має дві турбіни потужністю 285 МВт і планові роботи з технічного обслуговування проводяться кожні п'ять років, що має вирішальне значення для її довгострокової надійності.

«Wivenhoe є неймовірно важливим для нашого плану з постачання більш чистої, дешевої та безпечної енергії - як єдина гідроакумулююча електростанція в Квінсленді, вона є гнучким генератором енергії з швидким нарощуванням потужності, що дозволяє нам перейти на 70% відновлюваної енергії до 2032 року», - заявив помічник міністра енергетики Ланс МакКаллум.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: RenewEconomy

Поділитися: