Все буде Україна!

На Київській ГЕС стартував поточний ремонт гідроагрегату №20

На Київській ГЕС стартував поточний ремонт гідроагрегату №20

26-03-2021
Під час ремонту буде здійснено ультразвуковий контроль лопаток компресора охолодження, а також технічний огляд обмотки статора та полюсів ротора генератора.

Серед запланованих робіт, у тому числі, буде виконано чищення дренажів, ремонт систем гальмування, технічного водопостачання, регулювання та маслоприймача. Окрім того фахівці виконають обтяжку болтових з’єднань полюсів ротора та здійснять поточний ремонт контактно-щіткового апарату й інших вузлів. 

До виконання поточного ремонту залучено 14 електротехніків ГЕС.

«Ремонт гідроагрегату – це складна і відповідальна робота, яка вимагає залучення висококваліфікованих фахівців, які працюють на станції. Ми все розбираємо, перевіряємо і знову збираємо, як по цеглинкам. Якісно та своєчасно проведений ремонт дозволяє підтримувати працездатний стан гідроагрегату, а це, в свою чергу – безпека та запорука його надійної роботи. Хочу зазначити, що фахівці наших станцій дуже відповідально підходять своєї роботи, тому стараються, аби електропостачання в Україні було безперебійним, а експлуатація гідроспоруд – безпечною», - зазначає заступник начальника електротехнічного цеху Олександр Захарчук.

Відремонтувати агрегат планують за 9 днів. Такі планові ремонти виконуються регулярно на всіх ГЕС Укргідроенерго.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: