Все буде Україна!

Наталія Микольська: розширення можливостей жінок та забезпечення гендерної рівності - пріоритет Наглядової ради Укргідроенерго

Наталія Микольська: розширення можливостей жінок та забезпечення гендерної рівності - пріоритет Наглядової ради Укргідроенерго

24-09-2021
З ініціативи Наглядової ради та за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки в Укргідроенерго продовжується серія тренінгів з питань гендерної рівності та недискримінації на робочих місцях.

23 вересня в апараті управління Укргідроенерго пройшов другий тренінг, в якому взяли участь фахівці компанії та представники філій.

«Справедливе ставлення до всіх жінок та чоловіків на робочих місцях сприяє підвищенню продуктивності, ухваленню якісних управлінських рішень, залученню талантів, підвищенню задоволеності співробітників  та формуванню позитивної етичної корпоративної культури», - висловився у вступному слові заступник генерального директора Укргідроенерго з адміністративного управління Олександр Круш.

Модераторка тренінгу, експертка з гендерних питань USAID Проєкту енергетичної безпеки Юлія Галустян, ознайомила учасників з понятійним апаратом в сфері гендерної рівності, учасники обговорили гендерні стереотипи, приклади дискримінації та порушення прав людини за ознакою статі. Також було розглянуто комунікаційні кейси у сфері гендерної рівності.

 «Співробітництво з Товариством щодо інтеграції принципів гендерної рівності USAID Проєкт енергетичної безпеки розпочав ще в 2019 році.  На теперішній час ми переходимо на новий, більш широкий формат залучення співробітників до цього процесу.  Кожна людина унікальна і це - головне, що необхідно враховувати при формуванні політики гендерної рівності», - зазначила Юлія Галустян.

Для компанії підтримка рівноправності є одним із пріоритетних завдань. Тому Укргідроенерго продовжує вдосконалювати корпоративну культуру, прагнучи надавати рівні можливості кожному співробітнику.

«Зазвичай через існування певних гендерних стереотипів в суспільстві виникають проблеми з запровадженням гендерної політики та гендерна сліпота, тому ми сподіваємось, що цей тренінг дозволить всім нам зрозуміти важливість започаткованого процесу роботи над політикою в компанії», - зауважив начальник служби з питань комплаєнсу Укргідроенерго Олександр Формагей.

«Саме слово, поняття «гендер», нажаль, часто сприймають спотворено. Але тема, насправді, дуже актуальна і ми бачимо, що Україна стрімко рухається в європейському напрямку в розвитку нормативної бази та конкретних кроків в розвитку гендерної політики на державному рівні. І мені дуже приємно, що я стала частиною цього тренінгу в нашій компанії, маю можливість долучитись до такого важливого процесу в Укргідроенерго. Для мене важливо те, що це робиться і задля розвитку толерантності в нашій компанії», - прокоментувала фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Вікторія Шмигора.

«Розширення можливостей жінок - це про сталий розвиток, зростання прибутку, стійкість до криз та про розвиток! Особливо це питання актуальне у сфері енергетки, яка стереотипно вважається в Україні "чоловічою" галуззю. Тому серед пріоритетів нашої Наглядової ради - розширення можливостей жінок в компанії. Ми вже ініціювали розробку і впровадження ряду програм щодо гендерної рівності та недискримінації на робочих місцях, а також програм розширення можливостей жінок», відзначає членкиня Наглядової ради Укргідроенерго Наталія Микольська.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Поділитися: