Все буде Україна!

Нова Зеландія розглядає можливість інвестування $ 9,8 млрд у гідропроєкти для усунення дефіциту енергії

Нова Зеландія розглядає можливість інвестування $ 9,8 млрд у гідропроєкти для усунення дефіциту енергії

21-03-2023
Уряд Нової Зеландії розглядає можливість використання гідроакумулюючих потужностей як варіант покриття дефіциту електроенергії в обсязі від 3 до 5 Твт-год.

Як повідомляє Еnergy Storage News, по мірі того, як країна збільшує частку відновлювальної енергії в енергосистемі, наряду з сонячними батареями та вітроустановками, гідроенергетика відіграватиме важливу роль для балансування системи.

Втім в посушливі роки, які важко передбачити, але які траплялися приблизно двічі за десятиліття, можуть викликати дефіцит енергії, еквівалентний приблизно 10% річної потреби Нової Зеландії в електроенергії.

«Допоки для нас стоятиме проблема посушливих періодів, ми покладатимемось на викопне паливо, яке забруднює довкілля. Це погано для клімату і для рахунків за електроенергію. Гідроакумулюючі станції – оригінальний спосіб зберігання енергії, коли в потрібний період вона вивільнюється, задовольняючи наші потреби», - зазначила міністерка енергетики, природних ресурсів та інфраструктури Меган Вудс.

Один з проєктів гідроакумулюючої станції знаходиться на озері Онслоу в районі Отаго. За оцінками, вартість проєкту, будівництво якого займе приблизно сім років, складає 9,81 млрд доларів.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Еnergy Storage News

Поділитися: