Все буде Україна!

Охорона праці - повсякденна копітка робота та велика відповідальність

Охорона праці - повсякденна копітка робота та велика відповідальність

28-04-2023
28 квітня Україна разом з усім світом відзначає міжнародний День охорони праці.
Це можливість привернути увагу до теми, яка стосується всіх без винятку учасників виробничого процесу. Охорона праці - це повсякденна, непроста, копітка робота в будь-якому колективі. Сьогодні ми познайомимо вас з Денисом Пастернаком, начальником служби охорони праці філії Середньодніпровської ГЕС. 

«Будучи ще студентом, останнього курсу енергетичного технікуму, проходив на станції виробничу практику.  Коли вона вже закінчувалась мені неочікувано запропонували залишитися. І я не роздумуючи погодився. Працювати за фахом та ще і на ГЕС. Безглуздо було відмовитися. Майже одразу вступив до Дніпродзержинського технічного університету, навчався без відриву від виробництва, до речі моє навчання сплачувала компанія. У 2006 році отримав диплом інженера-електромеханіка», - згадує Денис.

Першим кроком професійного шляху на станції у 2000 році в Дениса Пастернака була посада електромонтера ЕТЦ третього розряду, де він і набув значного досвіду з охорони праці. Потім був цех комп'ютерних технологій  релейного захисту та зв’язку, робота в оперативній службі. В 2019 році чоловік очолив службу охорони праці.

«Як кажуть всі електрики: «Електрик — помиляється один раз в житті», - з посмішкою ділиться Денис. - На той час я вже знав роботу станції зсередини і ззовні. Не скажу, що це легко. Охорона праці - повсякденна копітка робота та велика відповідальність. Наше підприємство відноситься до об’єктів критичної інфраструктури і має працювати в звичайному режимі будь-коли, тому всі заходи з охорони праці надважливі для нас і спрямовані на убезпечення від нещасних випадків та організацію безпечного здорового робочого середовища. Взагалі, як на мене, охорона праці завжди повинна бути на першому місці на будь-якому підприємстві. Адже дотримання її норм – це запорука безпеки та здоров’я працівників під час виконання ними трудових обов’язків».

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

Поділитися: