Все буде Україна!

Оксана Шиян: «Ми вирощуємо цю красу з любов’ю, вкладаємо в кожну рослинку частину своєї душі»

Оксана Шиян: «Ми вирощуємо цю красу з любов’ю, вкладаємо в кожну рослинку частину своєї душі»

05-07-2022
Щодня співробітники Укргідроенерго, прогулюючись територією підприємства, мають змогу милувалися різноманіттям квітів та зелені з ранньої весни до пізньої осені. А створюють цю красу наші колеги, працівниці гідроцеху. Хоча їхня робота напряму з енергетикою не пов‘язана, але саме вони створюють для гідроенергетиків затишну атмосферу та дарують естетичне задоволення.

Співробітниця Укргідроенерго Оксана Шиян родом із славного міста Тернопіль. У Києві закінчила Українську сільськогосподарську  академію за фахом «інженер лісового господарства». Свою трудову діяльність розпочала у Тернопільському тресті зеленого господарства. Працювала майстром з озеленення, згодом - інженером-декоратором. Робота завжди подобалась, бо творча і результат відразу видно. Працювала ландшафтним дизайнером  садового центру  у Броварах.  З 2002 року - в Укргідроенерго.

«Коли вперше сюди прийшла, у мене відразу з’явилась мрія. Я хотіла перетворити нашу територію на квітучий оазу, сад. Щоб співробітники, коли йшли на роботу і повертались додому, наповнювались позитивом, релаксували, відпочивали, покращували настрій!», – розповідає Оксана. 

Всі наші співробітники добре знають квітучий спуск до будівлі Апарату управління. Це кущі спіреї та група з беріз. А з десяток років тому Оксана Шиян застала там усього пару кущів по обидва боки огорожі. Треба було все розділити, підростити так, щоб за кілька років створити симетричну квітучу алею. І їй це вдалось. Адже центральна клумба прекрасна в будь–яку пору року. Тут і  туї, і ялівці, троянди, форзиції та багато інших рослин. Майже все, що співробітники апарату управління і Київської гідроелектростанції  бачать навколо – вирощено і зачеренковано бригадою робітників озеленення.

«Разом з колегами прагнемо творити красу з усього! Матеріали особисто я беру усюди, де буваю. Самшит черенкувала у селі біля Вишгорода. 

Я хотіла досягти миттєвого результату на великій площі. Були ділянки, що і трава не росла, то ми зробили рокарій(так званий кам‘яний сад) з кактусів і «сухий потічок» з вирощених нами рослин. Там є тис та плющ, ще із Півдня України зачеренковані. Привезла з відпустки.  І багато хто з колег те ж саме робив. Бувало, попадеться на ринку курортному цікава рослина чи деревце, везуть сюди. Ми вирощуємо цю красу з любов’ю, вкладаємо в кожну рослинку частину своєї душі», - ділиться Оксана Шиян.

У квіткових теплицях  вирощують близько сотні найрізноманітніших кімнатних рослин. Окрім звичних для кожного хлорофітумів, фікусів,  папоротей і  драцен є також екзотичні. Зокрема, банани, лимони, авокадо, мірти.  Вони чудово почуваються в нашому кліматі і навіть деколи  плодоносять. 

«Я дякую за роботу моїм колегам. Моїй команді висококласних фахівців за їх щоденну кропітку працю. За їхню підтримку та розуміння. За красу, яку ми разом створюємо. Це щастя - займатись улюбленою справою та отримувати від неї насолоду», - констатує  Оксана Шиян.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: