Все буде Україна!

Реконструкція ГЕС Сальто-Гранде: аргентино-уругвайський проєкт реабілітують за $ 800 млн

Реконструкція ГЕС Сальто-Гранде: аргентино-уругвайський проєкт реабілітують за $ 800 млн

06-07-2023
Міжамериканський банк розвитку (МБР) затвердив кредитну лінію на суму до 800 мільйонів доларів США для модернізації гідроенергетичного комплексу Сальто-Гранде потужністю 1890 МВт в Аргентині та Уругваї.

Як повідомляє Waterpowermagazine,  фінансування відіграватиме життєво важливу роль у забезпеченні надійної роботи гідроелектростанції, а також продовженні терміну її експлуатації з одночасним підвищенням екологічної та соціальної стійкості. Очікується, що проєкт принесе користь понад 17 мільйонам користувачів об'єднаних енергосистем Аргентини та Уругваю.

Затверджений кредит сприятиме модернізації інфраструктури проєкту та зміцненню його інституційної бази. Цифровізація, інклюзія та регіональний розвиток є ключовими напрямками цієї фінансової підтримки. З точки зору інституційного зміцнення, кредит спрямований на посилення цифрового корпоративного управління шляхом впровадження заходів з кібербезпеки. Крім того, кредит сприятиме наступному етапу модернізації та забезпечить навчання персоналу станції  з технічних питань, управління й гендерної політики. Кредит також спрямований на сприяння місцевому виробничому розвитку та створенню робочих місць шляхом зміцнення потенціалу регіональних постачальників.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Sygic

Поділитися: