Все буде Україна!

Румунія завершить проєкт ГЕС Пашкань на кошти ЄС

Румунія завершить проєкт ГЕС Пашкань на кошти ЄС

13-12-2022
Румунія включила гідроенергетичний проєкт Пашкань у повіті Ясси до списку на отримання грантів ЄС. Будівництво станції було зупинене у 2018 році, коли гребля та гідровузол були готові майже на 90%.

Як повідомляє Balkan green energy news, будівництво ГЕС Пашкань було розпочато ще у 1985 році, втім у 2018, коли роботи були виконані більш ніж на 90%, воно зупинилося.

Після оновлення списку проєктів в рамках Національного плану відновлення та стійкості, Румунія розпочала перемовини з Європейською комісією у відповідності до плану REPowerEU. Євросоюз запустив його після вторгнення росії в Україну, аби зменшити залежність від російських викопних видів палива.

За оцінками, для завершення будівництва греблі та гідроелектростанції на північному сході Румунії, знадобиться 81 мільйон євро. Реалізація проєкту допоможе регулювати течію річки Сірет, впровадити ірригаційну систему та виробляти електроенергію.

Водосховище, розраховане на 68,7 млн кубометрів води, слугуватиме для зрошення 46 тисяч га земель та забезпечуватиме водою виробничі потреби.

Загалом, очікується, що 13 гідроенергетичних об’єктів, внесених до списку на фінансування в рамках Національного плану відновлення та стійкості, сукупно вироблятимуть 2 ТВт-год електроенергії за рік.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: