Все буде Україна!

США та Таїланд поглиблюють співпрацю у розвитку гідроакумулюючих потужностей

США та Таїланд поглиблюють співпрацю у розвитку гідроакумулюючих потужностей

19-04-2023
Агентство США з торгівлі та розвитку (USTDA) оголосило про надання Управлінню з виробництва електроенергії Таїланду (EGAT) гранту на проведення техніко-економічного обґрунтування для підтримки гідроакумулюючої електростанції Ваджіралонгкорн на заході Таїланду.

Як повідомляє Нydro Review, ГАЕС слугуватиме довготривалим та потужним сховищем енергії, що сприятиме інтеграції відновлюваних джерел енергії та підвищенню надійності енергосистеми Таїланду.

«USTDA має 30-річну історію партнерства з EGAT щодо розвитку енергетичної інфраструктури Таїланду. Підтримка цього проєкту відображає спільну мету розширення інтеграції та надійності відновлюваної енергетики, а також сприяння інклюзивному й сталому економічному зростанню», - зазначив директор Агентства США з торгівлі та розвитку Енох Т. Ебонг.

USTDA оцінить технічну та економічну життєздатність запропонованої станції, включаючи геотехнічний та геологічний аналіз проєктного майданчика, проєкт станції, попередню оцінку впливу на навколишнє середовище та соціальну сферу, оцінку ризиків, фінансово-економічний аналіз та план реалізації проєкту.

«Системи зберігання енергії є важливою частиною нашої електричної інфраструктури. Вони використовуються як інструмент для підтримки управління енергосистемою, зменшення коливань від відновлюваних джерел енергії та підтримки плану розвитку модернізації електромережі країни», - зауважив Бун'яніт Вонгкруміт, голова Управління з виробництва електроенергії Таїланду. «Ми дуже раді, що USTDA вирішила підтримати нас на цьому шляху, і сподіваємося на тривалу та постійну співпрацю. Віримо, що зможемо разом реалізувати проєкт з успішним результатом, що забезпечить стабільність та надійність енергосистеми».

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Тhailand tourism directory

Поділитися: