Все буде Україна!

У США рекордно низький рівень води зменшує виробництво гідроенергії

У США рекордно низький рівень води зменшує виробництво гідроенергії

24-10-2022
За словами експертів, вперше, з 1967 року рівень води в системі річки Колорадо рекордно низький, а мегапосуха на південному заході США значно скоротила виробництво гідроенергії.

Низький рівень води у водосховищах у штатах Колорадо, Нью-Мексико, Вайомінг і Юта означає скорочення виробництва гідроелектростанцій, яке впало на 20 % у водоносному 2022 році, повідомило агентство Xinhua з посиланням на Бюро меліорації (BOR).

Незважаючи на те, що з 2000 року виробництво гідроелектроенергії скоротилося приблизно на 30 %, з 2021 року воно впало на цілих 20% у 2022.

«Прогноз, ймовірно, на роки з досить низьким рівнем генерації», — зазначає Нік Вільямс, менеджер з енергетики басейну верхньої частини річки Колорадо.

Згідно зі звітом, рівень води на  греблі Глен-Каньйон на озері Пауелл, яка виробляє більшу частину гідроелектроенергії системи річки Колорадо, впала приблизно на 78 %.

Порівняно із середнім показником до посухи з 1988 по 1999 років, за останній водний рік виробництво гідроелектростанції знизилося приблизно на 43 %, сказав Вільямс.

Фахівці зазначають, що початок 21-го століття найпосушливіший 22-річний період на південному заході за останні 1200 років.

Нещодавні падіння виробництва гідроелектроенергії з найважливішої річки південного заходу, Колорадо, змусили чиновників переосмислити, скільки електроенергії можна розумно покладати на цю систему.

«Ми починаємо серйозно розглядати припущення, які ґрунтуються на тому, що ми робимо, базуючи наші цифри на типових моделях зберігання та ставлячи під сумнів їх здатність», — зазначає  Вільямс.

«Я вважаю, що розумно планувати щось, що ймовірно буде нижчим у довгостроковій перспективі, і тоді буде легше реагувати на більшу кількість води та енергії, ніж на меншу», — додав він.

Нагадаємо, що Дністровська ГЕС у липні цього року скоротила виробництво електроенергії на 43% порівняно з аналогічним періодом минулого року через критично низький рівень води у Дністровському водосховищі.

За 28 днів липня приплив до Дністровського водосховища становив 64 м3/с (лише 19% місячної норми та 99% забезпеченості). Це найменше середнє значення припливу води у липні за весь період експлуатації Дністровського водосховища, починаючи з 1985 р.

Це також було пов’язано з природними явищами засухи та маловоддя. Компанією було скориговано стратегію торгівлі, оскільки найважливішим є забезпечення санітарного попуску та економія водних ресурсів.

Докладніше читайте тут.

Поділитися: