Все буде Україна!

У Туреччині завершено будівництво величезної греблі

У Туреччині завершено будівництво величезної греблі

29-11-2022
Минулого тижня завершено проєкт будівництва греблі Юсуфелі на річці Чорух у провінції Артвін, яка є однією з найвищих у світі.

Як повідомляє The Construction Index,  гребля висотою 275 метрів є найвищою в Туреччині та п’ятою за висотою греблею такого роду у світі. Після введення в експлуатацію гідроелектростанція матиме встановлену потужність 558 МВт і, як очікується, щороку приноситиме 5 мільярдів турецьких лір  в національну економіку. За розрахунками, річне виробництво електроенергії ГЕС складатиме близько двох з чвертю мільярдів кВт-год.

Будівництво греблі Юсуфелі здійснювалося головним підрядником - Limak Construction, частиною Limak Group. Замовником є ​​Міністерство сільського та лісового господарства, а також Головне управління державних гідротехнічних робіт.

Проєктування та будівництво греблі було особливо складним, враховуючи її надзвичайну висоту й геологічну структуру ділянки та повністю виконувалося турецькими інженерами.  Над проєктом, починаючи з 2013 року,  працювало понад 7000 людей.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото theconstructionindex.co.uk

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

Поділитися: